La nova presidenta de la Vocalia de Jubilats defensa la unió amb l’Esplai

Carmen Ortuño relleva a Jaume Barangé i reclama la necessitat d’un centre cívic
|

Carmen Ortuño va ser escollida el mes passat com a presidenta de la Vocalia de Jubilats, agafant el relleu de Jaume Barangé, que durant els últims quatre anys ha estat dirigint l’entitat. Ortuño va explicar a l’AGENDA que “si arribés el cas de tenir un centre cívic per a la gent gran, el millor seria que ens ajuntéssim, nosaltres no tindríem cap problema, tant de bo ho poguéssim veure”. 


Carme i jaume vocalia   xs

Jaume Barangé i Carmen Ortuño, presidenta de la Vocalia. Foto: Xavi Salbanyà


La representant de la Vocalia afegeix que hi ha molt bona relació entre totes dues entitats; la presidenta de l’Esplai “em va felicitar, ens saludem quan ens trobem pel carrer”... De fet, comparteixen socis, tot i que la Vocalia en té menys, al voltant de dos-cents. “Totes dues ens dediquem al mateix, a la gent gran”, afirma. 


Encara que reconeix que aquest tema no ha sortit directament amb l’altra associació, tot seria “qüestió de parlar-ho”. Hi hauria beneficis “per a tothom”. 


Ortuño continuarà intentant aconseguir aquest centre cívic per a la gent gran d’Arenys de Mar com volia l’anterior president, i tot que ho veu encara “molt lluny”, i això que “no seria res de l’altre món”, va indicar, perquè la Diputació “se’n faria càrrec, ens posarien un porter a l’entrada durant tot el dia i que tindria cura de tot...; només demanen que l’Ajuntament ens cedeixi un local o un terreny”. Falta, segons Ortuño, “que els de dalt ens escoltin i s’hi impliquin”. 


En aquest sentit, la nova presidenta recorda que altres municipis més petits que Arenys tenen aquest servei per a gent gran. “Vam anar a Llinars del Vallès i vam veure el seu esplai per a jubilats: tenen perruqueria, pedicura, gimnàs, treballs manuals, menjador on es podria quedar tothom a dinar... fins i tot un escenari per a la gent que fa teatre”. 


La ubicació d’aquest hipotètic centre cívic, però, hauria de ser “cèntrica, perquè els avis no poden anar caminant fins a la part nova d’Arenys, per exemple; hauria de ser de fàcil accés.” 


Tornen les activitats 

La recentment estrenada presidenta ja té preparades les pròximes activitats de la Vocalia. Després de la Cançó d’amor i de guerra del mes passat, aquest abril pujaran al trenet turístic de Besalú i aniran a Castellfollit de la Roca; al maig visitaran Horta de Sant Joan i el Delta de l’Ebre durant tres dies i, al juny, aniran d’excursió a Cotlliure. Finalment, al juliol tancaran el curs amb la Diada dels Socis. Ja de cara al setembre, encara falta per confirmar una altra excursió, tot un esdeveniment que ells anomenen “la llarga”.