L'Ajuntament obre un expedient pel cas de l'impagament de les nòmines a les netejadores dels edificis públics

L'empresa va retardar el pagament de les nòmines per pressionar el Consistori arenyenc que té caducat el contracte des de fa anys i des de l'àrea de Serveis no s'ha impulsat la renovació
|

Les treballadores de l'empresa que té contractada l'Ajuntament d'Arenys de Mar per netejar els edificis públics es van trobar a principi de mes que no van cobrar la nòmina. L'empresa a la qual pertanyen es va retardar en el pagament perquè l'Ajuntament no els hi havia pagat el cost del servei a causa d'un presumpte cas de deixadesa a l'àrea tècnica de Serveis Municipals (brigada). Davant l'amenaça de les treballadores d'aturar la feina fins que cobressin la nòmina, aquesta setmana passada hi va haver una reunió a la qual van assistir l'alcaldessa Annabel Moreno i la regidora de Serveis, Ona Curto, amb l'empresa en la què el govern municipal es va comprometre a pagar sense retard la factura del servei.


L'alcaldessa Moreno ha explicat avui al programa El Dominical de Ràdio Arenys que va demanar disculpes a les empleades de l'empresa per la part de responsabilitat que té l'Ajuntament en aquest cas i ha anunciat que ha obert un expedient per aclarir les possibles responsabilitats internes a l'equip de Serveis Municipals. Moreno ha indicat que el contracte entre l'Ajuntament i l'empresa de la neteja està caducat "des de fa anys" i aquesta anomalia ha portat que el pagament de les factures sigui més complicat perquè han de passar cada mes pel ple municipal. Això explicaria el retard en la rebuda dels diners a l'empresa i el fet que aquesta hagi decidit pressionar l'Ajuntament repercutint la dilació en el pagament de les nòmines.


Escola bressol   xs

L'escola bressol Els Colors és un dels equipaments municipals que neteja l'empresa contractada per l'Ajuntament. Foto: Xavi Salbanyà


L'alcaldessa ha explicat avui que a partir d'ara, les factures es pagaran per decret d'alcaldia tot i que ha revelat que això li pot acabar comportant un problema personal davant la Sindicatura de Comptes perquè és una manera d'abonar factures que podria incórrer en irregularitat. Paral·lelament, Moreno ha donat instruccions per accelerar la renovació del contracte de la neteja que pot trigar mesos en ser efectiu perquè ha de passar pel ple, exposició pública, licitació i adjudicació. A més, l'alcaldessa ha afirmat que el nou contracte tindrà un cost "molt més elevat" que l'actual perquè s'han incorporat més espais públics per netejar. L'empresa de la neteja es fa càrrec d'edificis com l'Ajuntament, les escoles, els museus, el Calisay, entre altres. L'únic equipament municipal que disposa de servei de neteja propi és el geriàtric.