Annabel Moreno contrària al fet que l'ANC pugui fer llista per concórrer a les eleccions

​L'Assemblea Nacional Catalana celebra 10 anys amb una festa a la Riera d'Arenys i amb presència de la nova presidenta, Dolors Feliu
|

La celebració del desè aniversari de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) el passat diumenge a la Riera d'Arenys, va evidenciar que l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, està totalment en desacord amb una de les propostes que impulsa l'entitat independentista, com és la confecció de llistes cíviques per concórrer a les eleccions catalanes. Per Moreno, això és una forma de fragmentar el vot independentista, que pot afectar negativament a la causa.


WhatsApp Image 2022 05 23 at 17.08.35

L'esplenada del mig de la riera d'Arenys amb les carpes per protegir-se del sol. (foto: Fede Cedó)


La jornada de diumenge va transcórrer sota una xafogor que va fer elevar els termòmetres fins a més de 30° al bell mig de la Riera, on es van installar les carpes de l'ANC i d'altres moviments independentistes. Annabel Moreno va ser l'encarregada d'obrir la taula rodona en la que van participar Mònica Palacín (parlamentària maresmenca d'ERC), Dolors Sabater (portaveu de la CUP al Parlament), Ona Curto (regidora d'Arenys i membre de l'Assemblea de Representants del Consell per la República) i Elisenda Paluzie (expresidenta de l'ANC). La taula rodona va ser seguida per mig centenar de persones.

La nova presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, va assistir a l'acte i va parlar amb El Dominical de Ràdio Arenys. Va reconèixer que impulsar una llista cívica per concórrer a les eleccions catalanes "forma part del full de ruta de l'ANC aprovat per l'anterior secretariat" i que cal entomar-lo per fixar l'horitzó amb la independència de Catalunya. Va admetre també que "la gent independentista està desmoralitzada i no podem continuar d'aquesta manera".


8ff16312 6baf 4fd6 ae77 f507da7489a8 22193619

Dolors Feliu, la nova presidenta de l'ANC ahir a Arenys  (foto: vilaweb)


L'alcaldessa, en ser preguntada per la possibilitat que el seu partit, Esquerra Republicana, hagi de competir amb una candidatura independentista de l'ANC va reaccionar amb crítiques. Tot i reconèixer que tothom està legitimat a presentar-se a les eleccions, va alertar que "com més divideixes el vot, hi ha menys opcions d'obtenir escons". Moreno creu que "les associacions són associacions i que els partits són partits" i que cadascú ha de saber trobar el seu paper i "no fer-nos la competència entre nosaltres".

Annabel Moreno, igual que va dir Joan Ripoll, portaveu de l'ANC a Arenys de Mar, va reconèixer que l'assetjament sofert pels independentistes des dels fets de l'1 d'octubre ha provocat una certa "catarsi, però l'independentisme està latent i tornarà a ressorgir". Ripoll, per la seva part, va dir que "em nego a dir que l'independentisme ha afluixat" sinó que ha quedat adormit per les circumstàncies esmentades. "No he tingut la sensació de pèrdua d'independentistes" va concloure.

Dolors Feliu, que com a presidenta es va estrenar a Arenys en un acte públic, va esperonar als independentistes a despertar i mobilitzar-se cap a la independència. Conscient que el projecte independentista s'ha d'acompanyar de forma d'actuar, va apostar per la mobilització per canviar d'objectiu i "apuntar directament a la independència de Catalunya". "Desperteu catalans, sense vosaltres la independència no serà possible".