​Tornen les segones Jornades Artístiques LGTB+, amb motiu del mes de l'orgull

​Jovent Dissident convida als arenyencs a assistir a una desena d'activitats, com ara visites guiades al museu, xerrades o presentacions de llibres
|

Aquest divendres arrenquen les segones Jornades Artístiques LGTB+, amb motiu del mes de l'alliberament sexual, efectiu i de gènere. La iniciativa de l'organització juvenil Jovent Dissident es va celebrar per primera vegada l'any passat amb cinc activitats diferents. Enguany, presenten una desena d'actes, entre els quals destaquen la projecció del documental BE QUEER MY FASCIST, de la cineasta basca Angela M. Camuñas, a la biblioteca P. Fidel Fita; i el diàleg poètic entre les autores Mireia Casanyes i Carla Marco, a la plaça de l'Església.


II JORNADES ARTIu0301STIQUES LGTB


Les jornades comencen el dimecres 1 de juny amb la inauguració de l'exposició 'Què signifiquen les sigles LGTB+?', que s'ha organitzat conjuntament amb la Unió de botiguers i comerços d'Arenys (UBICA). Es podrà veure als aparadors d'alguns comerços arenyencs, durant tot el mes de juny. Aquest divendres es farà una xerrada sobre la moda i els cossos dissidents titulada 'La TRANSició de la moda', a càrrec d'Hera. I al vespre, la dragqueen vallenca Jessica Pulla presentarà el seu xou 'La bella i la bestiesa', al Bar Seràfics.


Com a novetat, el Museu d'Arenys de Mar i Jovent Dissident han organitzat una visita amb perspectiva LGTB+, que es podrà veure els dissabtes 11, 18 i 25 de juny. El punt clau de la visita és part del vestuari exposat de Carmen Tórtola Valencia, una ballarina que va néixer l'any 1882 i a partir de la seva dansa i moviment, va aconseguir reinventar la idea de feminitat, en part gràcies a les robes fetes de puntes, associades a classes socials altes i de mentalitat tancada.


La xerrada sobre l'impacte de les xarxes socials 'Xarxes socials, qui domestica a qui?', aquest dissabte 4 de juny, a càrrec de Na Pai; les performances de Las de Hoy i la companyia La Kairótica, el divendres 1 de juliol; i el colloqui 'Espectro asexual: una sexualidad invisible', divendres 15 de juliol, a càrrec de Luba, completaran el programa de les segones Jornades Artístiques LGTB+.


Consulteu tots els actes programats aquí:

Cartell Jornades Artiu0301stiques LGTB