La soga al coll

|

Bernat2

Les dades d’assoliment del PAM d’aquest mandat -i creieu-me que ja fa anys que n’analitzem- són desoladores. És especialment significatiu que les regidories que no arriben al 30% d’execució són les que en principi tenen un impacte directe en la millora de la vida de les persones. 

Ens podran dir que aquest mandat el govern s’ha vist sobrepassat per factors inesperats, com la pandèmia, l’atac informàtic o, fins i tot, les seqüeles del temporal Glòria. És evident que els governs es veuen absorbits per la tasca de cada dia. Ara bé, aquest arriba a l’avantsala de les eleccions amb grans temes per resoldre, als quals s’havia compromès, i molt poc temps per fer-ho. 

Un dels grans problemes del sistema polític actual és la rendició de comptes i la sensació que tenen els ciutadans que els polítics incompleixen sistemàticament allò que prometen. Un es pregunta si fer PAMs ajuda a arreglar el problema o s’acaba convertint en la soga al coll dels mateixos governants. Ens ho hauran d’explicar molt bé.