L’instructor oficial troba indicis de criminalitat al cas de Ràdio Arenys

La Diputació veu possibles delictes penals com l’estafa, la falsedat documental i el frau
|

La investigació oberta a un treballador de Ràdio Arenys per un possible frau es complica seriosament. L’instructor que va assignar la Diputació de Barcelona a petició de l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha emès un informe que ha encès totes les alarmes. L’instructor ha determinat després dels interrogatoris i la investigació realitzada que hi ha “indicis fonamentats de criminalitat” en l’actuació relacionada amb aquest empleat de l’emissora municipal. 


Concretament, l’instructor troba que es podrien haver comès diversos delictes penals com “falsedat documental” a l’hora de presentar factures amb NIF fals i sense aplicar els impostos corresponents. També considera que s’hauria incorregut en tres delictes més: estafa, frau i l’aprofitament d’un ens públic en benefici particular. L’instructor detalla en el seu informe que s’haurien vulnerat els articles 248, 436 i 439 del Codi Penal que poden comportar condemnes de presó entre dos i set anys, a banda de la inhabilitació de fins a 10 anys i multes d’entre 12 i 24 mesos. 


Pagina 6

L’estudi 1 de Ràdio Arenys. Foto: Xavi Salbanyà


Per tot plegat, l’instructor de la Diputació li demana a l’alcaldessa Annabel Moreno que traslladi tota aquesta investigació a la fiscalia i considera que s’ha de suspendre la tramitació d’un expedient disciplinari al treballador de Ràdio Arenys investigat perquè els indicis de criminalitat que s’han trobat són més greus. 


Diversos membres del consell d’administració de Ràdio Arenys han demanat que es suspengui de feina al treballador en qüestió fins que s’aclareixi la situació. Malgrat això, la presidenta de l’EPE Ràdio Arenys, la regidora Laia Martin, ha decidit mantenir l’empleat en el seu lloc de treball i ha contractat un advocat penalista perquè emeti un informe sobre la gravetat dels fets i les possibles implicacions que podrien tenir per altres càrrecs de l’emissora que hi havia mentre es cometien presumptament aquestes irregularitats. 


Segons l’instructor de la Diputació, el període sota sospita és de nou anys, entre 2012 i 2021. Durant aquest temps es van facturar irregularment 93.473,55 euros


Paral·lelament, la fiscalia té en marxa una investigació des de fa mesos sobre aquest mateix tema. Per això, els Mossos d’Esquadra van requerir a l’Ajuntament i a Ràdio Arenys la documentació relacionada amb el tema i ha procedit també a interrogar a diverses persones que poden ser coneixedores de l’assumpte.