Els dos Arenys demanen ampliar els horaris del bus cap a l’Hospital

El servei dobla durant el que portem de 2022 els usuaris diaris respecte a l’any passat
|

El bus que connecta els dos Arenys amb l’Hospital de Mataró podria ampliar els horaris cap a finals d’any. Representants de l’Ajuntament d’Arenys de Munt van mantenir una reunió a finals de maig amb el Departament de Transports i Mobilitat de la Generalitat, que va veure la proposta amb bons ulls. De fet, des del municipi veí va defensar l’ampliació presentant els primers indicadors d’una enquesta entre usuaris i mostrant el creixement en el número de persones que utilitzen aquest servei. 


El servei ha doblat el número d’usuaris diaris, passant d’una mitjana de 25 a una cinquantena, segons les dades recollides en el que portem d’any si les comparem amb la mitjana diària del 2021. Pel que fa a l’enquesta que ha obert l’Ajuntament d’Arenys de Munt les primeres dades recollides indiquen, a grans trets, que un 20% dels usuaris estarien d’acord amb el funcionament i en canvi un 80% demana més freqüències de pas, especialment a les tardes ja que moltes proves mèdiques es fan a última hora del matí i després ja no hi ha servei i els usuaris han de baixar amb el bus de Mataró cap a l’estació per agafar el tren. Val a dir que l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, diu que la demanda d’ampliar la franja horària a la tarda no és una reivindicació del veïnatge de la nostra vila, sinó que el que es vol és que hi hagi més freqüència durant els matins o un trajecte a primera hora de la tarda. 


Bus hospital   xs

L’última parada que fa el bus a Arenys és al Calisay. Foto: Xavi Salbanyà


A més, també es vol estudiar la possibilitat que el bus també passi pel CUAP del Maresme, situat al Camí del Mig del Mataró que dona cobertura també a Arenys. L’Ajuntament d’Arenys de Munt i la Generalitat han previst una nova reunió per la segona setmana de juny per seguir parlant d’aquestes millores. 


En paral·lel, l’empresa Sagalés ha adaptat els vehicles de la línia entre els dos Arenys i Sant Iscle de Vallalta per a persones amb mobilitat reduïda. La renovació d’aquests autobusos ha permès, també, ampliar la capacitat. Annabel Moreno ha explicat que la demanada per adaptar aquests autobusos era una reivindicació que s’arrossega des de fa temps. Afirma que en el moment en què Sagalés va guanyar la concessió se’ls va traslladar la demanda i ara, coincidint amb el canvi de model d’autobús, s’han adaptat tots els vehicles. Una altra de les millores amb aquesta renovació és que se n’amplia la capacitat.