Junts Autisme espera les claus d’Stella Maris mentre busca diners

L’entitat confia rebre aportacions de les ajudes dels Fons Europeus pel projecte EVI
|

Junts Autisme s’ha arremangat per buscar diners per poder rehabilitar Stella Maris per ubicar-hi el projecte EVI per ajudar al desenvolupament de joves amb autisme quan passin a la vida adulta. Encara no tenen les claus de l’edifici. però confien que els tràmits s’accelerin per poder executar el projecte el més aviat possible i no perdre algunes de les ajudes econòmiques que ja tenen gairebé confirmat que rebran. Segons Junts Autisme, tot depèn de la promotora que acabi de fer les gestions administratives que falta tancar amb l’Ajuntament. 


L’aposta més forta de l’entitat és obrir els tràmits per aconseguir ajudes socials dels Fons Europeus Next Generation a través de la Generalitat. Encara que no s’arribi al 100% del cost del projecte, valorat en uns 900.000 euros, sí que esperen que almenys un 75% pugui adjudicar-se. La directora de l’entitat, Neus Payerol, es mostra optimista ja que afirma que Europa és sensible a les qüestions socials i l’atenció a les persones amb discapacitat. 


Img 0868

La consellera de Drets Socials (segona per la dreta) a Arenys.Foto: Ràdio Arenys


Per altra banda, l’entitat té la confirmació provisional que han aconseguit 157.000 euros de les aportacions de la renda per a finalitats socials, diners amb els quals no hi comptaven i que han alegrat molt l’entitat. Perquè se’ls doni cal que executin l’obra aquest 2022, tot i que es podria demanar una pròrroga d’un any. L’entitat no descarta tornar a presentar-se per les pròximes ajudes. 


Pel que fa a la remodelació en sí, el projecte contempla ubicar el centre de teràpia ocupacional a la planta baixa on a la part que hi ha a tocar del jardí es convertiran les finestres en portes. Als dos pisos superiors és on viuran els nois i noies, amb una capacitat aproximada per a 20 persones. També hi ha previst un projecte comunitari de cara el públic a la zona on hi ha la masia, del qual de moment no se’n volen donar gaire detalls. La idea és que tot estigui enllestit el 2023-2024


L’entitat va rebre una visita a principis de maig de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que va conèixer de primera mà la feina que està fent la Fundació i el projecte que volen impulsar a Stella Maris. Cervera va apuntar que, de fet, la futura llar residència per a persones amb autisme és un projecte susceptible de rebre una de les subvencions del Fons Europeus que, si tot va bé, s'obrirà la convocatòria durant aquest mes de juny. La consellera va destacar que es tracta d’un projecte ‘pioner’ que vetlla pel benestar i l’autonomia personal dels col·lectius que tenen dificultats i, precisament, aquesta és una de les línies d’aquestes ajudes dels Fons Europeus.