La tercera pista té serrells pendents després de dos anys i mig d’obres

La instal∙lació ja ha costat mig milió d’euros i l’Ajuntament encara no l’ha recepcionat
|

Fa setmanes que la panoràmica de l’anella esportiva del Fons de les Creus té una imatge finalitzada, amb la tercera pista, semi descoberta en aquest cas, a punt d’inaugurarse. Però passen les setmanes i els mesos i l’últim pas, el de la recepció de l’obra per part de l’Ajuntament no es dona. Això vol dir que no pot entrar en funcionament i les entitats esportives comencen a mirar de reüll com queda poc per l’inici dels campus esportius d’estiu i seria un punt positiu pel seu funcionament tenir aquesta nova installació operativa. 


En declaracions a L’Agenda, l’alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Annabel Moreno, comenta que a la tercera pista li falta molt poc, gairebé es troba finalitzada però queden uns serrells i quatre coses més, com ara construir la tanca de l’aparcament, la delimitació de les places i col·locar algun element de seguretat més a la triple pista construïda. Un dels elements que era necessari ja està fet, amb la col·locació i instal·lació del comptador de la llum i el bon funcionament que té. 


3 pista   xs

La tercera pista segueix esperant usuaris. Foto: Xavi Salbanyà


Però aquests últims serrells fan que l’Ajuntament no recepcioni l’obra, tot i que es podria fer. No obstant això, el consistori s’hauria d’encarregar de finalitzar aquests últims elements i no volen fer com altres obres del passat. Per tant, aquest tram final d’obres ho trasllada a l’empresa encarregada, Girod Services. 


El consistori en diferents ocasions ha deixat clar a la constructora que no pagarà més diners per aquesta obra, un pressupost al voltant del mig milió d’euros, sobretot per les moltes dificultats que ha comportat aquesta tercera pista poliesportiva i pels molts capítols que s’han anat creant d’ençà que es van començar les obres a l’inici del mes de febrer de l’any 2020. Un nou equipament esportiu amb l’objectiu clar de descongestionar les instal·lacions ja existents, i poder ampliar les hores d’entrenaments dels diferents clubs. 


Ara la mirada està posada si aquesta nova pista estarà operativa per l’inici dels campus d’estiu, amb molta activitat durant el mes de juliol amb el campus de tecnificació del Club Volei Arenys, l’EstiuCamp de l’Arenys Bàsquet, el casal esportiu del CP Arenys, el Campus germans Plana o el que realitza l’UFEC, o es podrà iniciar la temporada 22/23 amb la inauguració d’aquesta instal·lació. 


Una instal·lació utilitzada per gent que no són de les entitats des de fa setmanes a les tardes, un fet problemàtic que tenen coneixement l’Ajuntament i es tracta d’un fet greu, ja que ningú encara pot fer ús perquè l’obra no es troba recepcionada i si passés alguna cosa serien responsables tant l’Ajuntament com la constructora.