Torna la revetlla de Sant Joan a la platja de la Picòrdia amb música i ball

La Fira de Solstici es farà el dijous 23 i divendres 24 de juny a la Riera fins a Lourdes
|

Després de dos anys amb la pandèmia a l’ordre del dia, afectant actes i celebracions, per fi, Arenys podrà viure l’estiu amb normalitat. Les distàncies personals, els aforaments i les mascaretes deixaran de ser obligatòries. Enguany, tot apunta que quedaran en un segon pla. 


El tret de sortida de l’estiu serà el 23 de juny, i el donarà, com ja és habitual, la revetlla de Sant Joan. A les 5 de la matinada, una comitiva viatjarà a buscar la Flama del Canigó. Es preveu que arribi a la plaça de l’Ajuntament cap a les 9 del vespre, on posteriorment, es farà la lectura del manifest. Una flama que encendrà la foguera de Sant Joan a la platja de la Picòrdia. Per celebrar la nit més curta de l’any, la Colla Gegantera d’Arenys i la regidoria de Festes han organitzat una festa a la plaça de les Palmeres, amb l’actuació de l’Orquestra Mitjanit i un DJ a partir de dos quarts de dotze. Durant el dijous 23 i el divendres 24, la fira del Solstici d’Estiu prendrà la riera, des de la plaça de l’Església fins a l’alçada del parc de Lourdes. 


Bota2  xs

La crema de la Bóta tindrà lloc el 29 de juny a la plaça de l'Església. Foto: Xavi Salbanyà


També serà el torn de les festes de carrers. El 23 de juny, la del carrer Can Nadal, el 25 la de la plaça Flos i Calcat, l’1 de juliol la del carrer Sant Pere i el 2, la del rial Pau Costa. Abans de Sant Zenon, concretament el dia 29 de juny, vigília de Sant Marçal, la plaça de l’Església acollirà la tradicional crema de la Bóta. Serà, aproximadament a partir de les 10 del vespre. Abans, però, tindrà lloc la missa, dintre de la mateixa església de Santa Maria, per celebrar el 336è aniversari de la consagració del temple. 


Quant a la primera de les Festes Majors de la vila, Sant Zenon, de moment hi ha pocs detalls, tot i que des de la regidoria de Festes apunten que la programació, que serà per a totes les edats, ja està tancada. En aquest sentit, la regidora Míriam Puig ha explicat que “la zona coberta de la Riera es convertirà en un espai on no només hi haurà orquestres sinó que també hi haurà espectacles”. I és que, segons Puig, una de les coses que han après arran de la covid és que “la Festa Major no només és música”. 


Una de les novetats que ja sabem afecta les Barraques. Els concerts pensats per als joves, enguany, tornen a la platja. No estaran situades al final de la platja de la Picòrdia, tal com estem acostumats, sinó que es traslladaran a la zona de la plaça de les Palmeres, al costat de la fira d’atraccions. “Una ubicació que ja s’havia utilitzat el 2006”, apunta la regidora de Festes. Es tracta d’un canvi per motius de seguretat, atès que Sant Zenon, el dissabte 9 de juliol, tindran lloc els focs d’artifici i concerts de Barraques.