Marta Mitjans es proclama campiona d'Espanya dels 800 metres

​L'atleta arenyenca es proclama campiona en una carrera dominada de principi a fi parant el crono a 2:07.12
|

Cap de setmana important per l'atleta arenyenca Marta Mitjans, ja que viatjava a Xerez de la Frontera per disputar el Campionat d'Espanya sub18 en la categoria dels 800 metres. I com acostuma a fer i a córrer, Mitjans fa una estona s'ha proclamat campiona nacional deixant i parant el crono a 2:07.12.


L'atleta del CA Canovelles i de la Penya Apa Anem-hi arribava com a màxima favorita i en un gran estat de forma després d'esmicolar i fer miques el rècord d'Espanya la setmana passada dels 1000 metres, prova que no es disputa a un campionat nacional. Ahir va dosificar en la semifinal i va quedar segona, darrere d'Alícia González del CA Silla. Mitjans va parar el crono en 2:15.44, deixant clar que ahir no era el dia, ja que l'objectiu era la final i tocava dosificar.


Image3



Avui era el gran dia. Una sortida que es donava a les 19:09 de la tarda i ha decidit que no esperava a ningú i ella seria l'atleta que imprimiria el ritme. S'ha col·locat primera ja a la primera corba i ha agafat uns metres a la contra meta, parant en 1:00.98 els primers 400.


WhatsApp Image 2022 06 19 at 19.47.36


A la segona volta solament la seguia Elena Liaño que ha aguantat el ritme de l'arenyenca, però era impossible avançar-la, veient com Marta Mitjans pujava el ritme en la recta final, parant el crono en 2:07.12 a dos segons del rècord d'Espanya que té Núria Fernández. En segona posició ha quedat Elena Liaño del CA Murcia i tercera, a cinc segons, l'atleta del Coop La Palma, Maria Moreno.


Amb aquest primer lloc, Mitjans té passaport per al Campionat d'Europa U18 que es disputarà a la ciutat d'Israel de Jerusalem del 4 al 7 de juliol, disputant una hipotètica final el mateix dia 7.