Els veïns del parc Cucurull i del Pla dels Frares es netegen els entorns

Diuen que s’han queixat diverses vegades, però l’Ajuntament no fa prou manteniment
|

Pagina 10

Veïns del Bareu i del Pla dels Frares han deixat d’esperar la resposta de l’Ajuntament a les seves queixes i han decidit netejar pel seu compte els espais degradats. Els primers a fer-ho han estat els usuaris del Parc Fèlix Cucurull que es queixen des de fa temps de la brutícia i la manca de neteja. L’entorn estava ple d’espigues, fins i tot el pipicà. Això ja ha portat més d’un ensurt amb algun gos que va haver de ser hospitalitzat. Per aquest motiu, un grup de persones va anar a netejar un tram amb eines pròpies. 


No van poder actuar en tot el parc durant unes dues hores, però van fer un tram per tal de deixar un espai més ‘endreçat’. Els veïns denuncien que fa almenys uns dos anys que no hi ha un manteniment acurat de l’espai. Diuen que no es treu la brossa, la zona del pipicà és pràcticament innaccessible, hi ha espais trencats per on els gossos s’escapen, hi ha papereres que no s’han canviat a vegades durant un mes i no hi ha aigua a la font. De fet, la majoria ja no entra a l’espai per als gossos i acaben anant a altres punts del parc. 



Parc cucurull   Meritxell Romeu

A més, també subratllen la importancia de tenir net l’espai perquè el parc té un indret per a esbarjo dels alumnes de l’escola Sinera i perquè pot ser un perill en cas que hi ha pluges fortes o també ara, amb l’estiu, pel risc d’incendi arran de la quantitat de restes que hi ha. 


Els veïns expliquen que han anat a queixar-se diverses vegades a l’Ajuntament, però que llavors només envien personal per treure les herbes i espigues que al final deixen en el mateix indret. 


En general, diuen que la sensació que té el veïnat és de completa deixadesa i oblit de l'espai i tot i que la brigada ha estat present diferents vegades al parc només ha fet reparació de mobiliari. 


Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Ona Curto reconeix que el pipicà del parc és ple d'espigues. La regidora diu que parlaran amb la Fundació Maresme, empresa a la qual van externalitzar aquestes tasques de neteja i ordre del parc, perquè incrementi l'acord amb la brigada municipal perquè ajudin en les tasques de neteja a la fundació Maresme. D’aquesta manera el parc es va segar dies després. 


A final de mes, veïns del Pla dels Frares, també cansats de queixar-se a l’Ajuntament perquè la vegetació no deixava passar els veianants per la vorera, van optar per fer una esporgada ells mateixos i alliberar el camí.