S'ha mort Mario Beut a 91 anys

​El famós periodista i doblador havia nascut a Arenys de Mar el 1931
|

El periodista i doblador arenyenc Màrius Beut i Padrós, conegut amb el nom artístic de Mario Beut, va morir ahir dissabte 6 d'agost a Barcelona a 91 anys. Beut era fill dels cantants i actors Mariano Beut Martínex i Carme Padrós. De fet, el seu naixement a Arenys de Mar, el 1931, hauria tingut lloc durant la gira dels seus pares fent espectacles arreu de Catalunya. Tot i així, Beut sempre va fer gala que era fill d'Arenys de Mar. Beut havia nascut al rial de Sa Clavella, i va tenir per padria una arenyenca a qui va seguir visitant durant la seva vida. 


Mario beut


Després d'estudiar dret, inicia la seva carrera radiofònica passant per nombroses cadenes, com a Ràdio Miramar, Ràdio Barcelona, la Cadena SER i la COPE. Precisament un dels Jocs Florals organitzats per Ràdio Barcelona van tenir lloc a a la Sala Mercè d'Arenys de Mar, en una gala on Beut en va ser el mestre de cerimònies. 


Paral·lelament, va desenvolupar una trajectòria professional com a actor de doblatge, prestant la seva veu a actors com Jean-Paul Belmondo i Sidney Poitier. Quant a la seva tasca en televisió, va ser un dels pioners, que es va consagrar a la popularitat, sobretot durant la dècada del 1960, presentant tota mena d'espais culturals, d'entreteniment o concursos. El 1958 se li va concedir el Premi Ondas com a millor actor per la seva feina a Ràdio Barcelona, i el 1960 el de millor locutor. Descansi en pau.