La regidora de la CUP, Marta Prades, renuncia a l'acta de regidora

​La substituirà els 9 mesos que resten fins al final del mandat la número tres de la llista, Pat Sil·lah
|

La fins ara regidora de la CUP, Marta Prades, ha renunciat avui dilluns, 22 d'agost, a l'acta de regidora de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Així ho avança un comunicat de la Candidatura d'Unitat Popular publicat aquest matí. La militant cupaire Pat Sil·lah, que ocupava el tercer lloc a la llista, la substituirà fins al final del mandat. Sil·lah, que té una forta ascendència sobre la secció local del partit, ja va ser candidata al Parlament de Catalunya el passat 2021 i és un dels possibles noms que sonen per encapçalar la candidatura a les pròximes eleccions municipals. L'assemblea de la CUP encara no ha designat qui serà el cap de llista.


Prades

Marta Prades. 


La Marta Prades va formar part de la llista de la CUP com a independent a les eleccions municipals del maig del 2019. Segons el comunicat, la retirada de competències a la regidora Ona Curto de forma unilateral i sense cap diàleg previ incompleix l’acord de govern signat el 2019. Per a la CUP, l’incompliment del pacte ha estat, per la regidora Marta Prades, "la gota que ha fet vessar el got després de tres anys i mig de desgast provocat pel tarannà de l’alcaldessa". El comunicat també denuncia que aquest tarannà s'ha caracteritzat "per la manca de transparència i d’informació dins l’equip de govern, serioses dificultats per al treball en equip i molt poca escolta cap als regidors a govern que no són d’ERC". 


Durant els darrers tres anys i mig, Marta Prades ha estat al capdavant de les àrees d’Educació, Recursos Humans, Serveis Generals i Organització Municipal, amb una dedicació parcial del 50%. Tant les competències com el sou li van ser revocades la setmana passada amb la reorganització del cartipàs municipal. Durant el seu mandat ha hagut de fer front a la incorporació de l'Escola Bressol Maricel al sistema municipal d'educació de 0 a 3 anys, l'atac informàtic del gener del 2021 i les negociacions amb diversos col·lectius de treballadors municipals per a la millora salarial.