Nou alliberament de tortugues a la platja de la Picòrdia

El dimarts 30 d'agost a la tarda s'alliberaran deu tortugues nascudes al niu d'Arenys de Mar fa un any.​
|

Fa gairebé un any, el 28 d'agost les primeres, van néixer un total de 77 tortugues babaues (caretta caretta) al niu d'Arenys de Mar, més concretament a la platja de la Picòrdia. El dimarts 30 d'agost a la tarda s'alliberaran deu tortugues que durant aquests mesos s'han trobat a les instal·lacions del CRAM i aniran al medi on han de conviure.


Després de mesos al programa "head-starting", aquestes tortugues, han tingut una pauta estudiada pel centre fins a arribar al seu alliberament al mar, amb unes setmanes finals importants, de creixement sostingut i sobretot d'habituar aquests exemplars als elements que es trobaran durant la vida, sobretot amb les inclemències meteorològiques i estats de l'aigua. Aquí comença el veritable camí de supervivència, ja que una vegada alliberades, el camí no serà fàcil perquè puguin convertir-se en grans tortugues, pels molts depredadors que s'aniran trobant durant les setmanes que venen al Mar Mediterrani. 


Arenys noche 17 800x600



Aquest programa és utilitzat pel CRAM i consisteix a tenir aquestes tortugues dels diferents nius que es van trobant durant l'època per les costes catalanes i tenen aquestes tortugues petites en captivitat temporal després de néixer fins a veure que les cries no tenen el pes òptim no són alliberades.


La tortuga caretta caretta va arribar a Arenys de Mar per pondre 142 ous el 10 de juliol de 2021, noranta es van quedar al niu de la Picòrdia, la resta van anar al CRAM. Arran d'aquest niu, es va crear un important treball dels voluntaris durant seixanta dies de custòdia i col·laboració de vigilància, amb un primer alliberament el 28 d'agost. Una de les candidates a Arenyenca de l'Any que posa en marxa cada any l'Associació d'informadors d'Arenys de Mar, va ser María Luisa Fernández, una de les voluntàries que va passar hores vigilant aquest niu arenyenc.