El 40% dels arenyencs veu la neteja com a principal problema de la vila

Una enquesta de la Diputació revela les principals mancances del govern municipal
|

La Diputació de Barcelona va publicar el passat 29 de juliol els resultats del Dibaròmetre, una enquesta feta als diversos municipis de la província, on es pregunta als ciutadans sobre diversos aspectes de la vida municipal com la gestió del govern, la satisfacció de viure al municipi o els cinc principals problemes. 


En el cas d’Arenys de Mar els resultats són força demolidors comparats amb la resta de municipis de la comarca. Pel que fa als 5 problemes més greus del municipi el 40,3% assenyala la neteja, molt per damunt del 10,6% de la resta de municipis de la comarca. 


W camió brossa   xs

A la comarca, només el 10,6% veu la neteja com un problema. Foto: Xavi Salbanyà


Per contra, la seguretat ciutadana ocupa el segon lloc amb un 9% dels enquestats, mentre que a la resta de la comarca aquest problema representa el 24,5% de les respostes i està en primera posició. 


El tercer problema dels arenyencs és la gestió política, amb un 8,2%, molt similar als nivells comarcals (7,6%). 


En quart lloc, hi trobem l’aparcament: 7,7% dels arenyencs diuen que és el principal problema mentre que a la comarca aquest només l’anomenen el 3,3% dels ciutadans. 


Finalment, amb un 5,6% hi trobem com a cinquè problema el manteniment dels carrers, enfront del 6,9% comarcal.  


Pel que fa a la gestió global de l’Ajuntament, els arenyencs aproven el govern municipal amb un 5,2, per sota la resta dels ajuntaments de la comarca que reben un 5,8. En aquest sentit, el percentatge d’arenyencs que suspèn el govern municipal és significativament superior que a la resta del Maresme: un 31,5% enfront un 17,6%. 


En relació amb el compromís contra el canvi climàtic, el 40,7% dels arenyencs creu que el govern municipal té poc o gens de compromís, mentre que a la comarca aquests representen el 29,2%. Els que creuen que en té molt o bastant són el 37,7%, mentre que a la comarca és el 53,8%. 


La meitat dels arenyencs (50%) creuen que l’Ajuntament és poc o gens transparent. A la resta de la comarca aquesta percepció baixa fins al 42,1%. 


Pel que fa al foment de la participació ciutadana la majoria (43,5%) creu que es fomenta poc o gens, mentre que un 40,2% creu que es fomenta molt o bastant. A la comarca, aquesta percepció és a la inversa: un 46,4% creu que el seu ajuntament és participatiu, enfront d’un 41% que no ho creu.  


Malgrat la valoració negativa de la gestió municipal els arenyencs es mostren molt o bastant satisfets de viure a la vila: un 85,7%, per sobre del 80,3% de la resta de municipis de la comarca.