Més retard per desviar la claveguera d’Arenys de Munt

L’alcaldessa, molt críticia amb la “desídia” del Consell Comarcal
|

El desviament del clavegueram que procedeix d'Arenys de Munt cap a l'Estació d'Aigües Residuals de Canet, per evitar els problemes que suposa per Arenys de Mar, en especial els dies de tempestes, haver d'assumir tot el cabal que rebem d'un "població que cada dia està creixent més" critica l'alcaldessa, Annabel Moreno. 


El projecte, aprovat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i gestionat pel Consell Comarcal del Maresme, es va començar a gestar el 2017 davant les sovintejades inundacions que encara pateix Arenys de Mar quan rep l'impacte de les riuades del clavegueram veí i que les canalitzacions locals que no poden assumir el cabal. Havia d'estar tot enllestit el 2019, però ha acumulat nombrosos retards i encara no té data. 


Bay pass   xs

Aquesta problemàtica provoca que el govern local hagi criticat durament la gestió que porta a terme la consellera de Medi Ambient del Consell Comarcal, Montserrat Garrido, que va explicar que aquest darrer retard es deu a la marxa d'un dels enginyers que havia de redactar el projecte. 


Aquesta nova excusa, per l'alcaldessa Annabel Moreno és un intent d'amagar "la desídia i el poc interès perquè es faci realitat el projecte" i no dubta en admetre que "hi ha intencionalitat política" darrere els constants entrebancs que troba una obra que hauria d'estar enllestida fa més de tres anys. 


Moreno recorda que Garrido "ja ens ha mentit en altres ocasions", com quan va dir que un dels retards era degut al fet que Arenys de Munt no havia cedit els terrenys per l'estació de bombament i "l'alcalde d'Arenys de Munt ho va desmentir". 


"Tenim una claveguera sobredimensionada" diu Moreno, que en qualsevol moment pot provocar una catàstrofe. Per això diu que la gestió dels responsables supramunicipals "fa vergonya" en ignorar una obra que "per nosaltres és vital". 


Moreno diu haver-ho intentat tot, inclús en altes instàncies polítiques. "Fins i tot hem demanat auxili al director de l'ACA" reclamant que sigui l'organisme autonòmic qui es faci càrrec de les actuacions. 


Per la seva part, Montserrat Garrido, va admetre que el desviament acumula una sèrie de retards insòlits, però que (a primers de setembre) podrà donar resposta sobre els terminis d'execució. De moment, el clavegueram d'Arenys de Munt, continua circulant per les centenàries i caduques canalitzacions d'Arenys de Mar.