La Generalitat retira les bandes sonores del peatge un any després

El Govern català manté les cabines instal∙lades en l’espai destinat a ser un parc fotovoltaic
|

Aquest mes de setembre es compleix un any de la finalització del peatge de l’autopista del Maresme després de mig segle de funcionament. Durant aquest temps la Generalitat que n’és la responsable de la via, ha retirat les cabines dels peatges centrals de l’autopista, però manté les que hi ha a l’entrada i sortida des d’Arenys de Mar. Aquests dos punts han estat durant mesos sense llum per un robatori de cables de coure. El pla de la Generalitat de crear un gran aparcament i col·locar plaques fotovoltàiques està clarament aparcat. 


Bandes rugoses ara  xs

Les bandes rugoses retirades. Foto: Xavi Salbanyà


Mentrestant, durant aquest any s’ha registrat un moviment veïnal de queixa a Arenys de Mar pel soroll que provoquen les bandes rugoses que la Generalitat va instal·lar en el tram que passa per sobre de la Riera. La velocitat dels cotxes ha augmentat en aquest tram perquè no hi ha peatge i no han de frenar. Per això, la fricció dels pneumàtics amb les bandes rugosos causaven un soroll constant durant tot el dia i tota la nit. Però era en horari nocturn quan més malestar genera ven al veïnat dels entorns que no poden dormir i menys amb les finestres obertes per mirar de passar millor les constants onades de calor d’aquest estiu. 


L’Ajuntament va demanar la retirada d’aquestes bandes rugoses i la Generalitat va dir que no les retiraria totes per raó de seguretat i perquè va mesurar el volum de so que provocaven i consideraven que era admissible. No obstant i davant la insistència del consistori arenyenc, aquest estiu la Generalitat ha acceptat treure totes les bandes rugoses. El cap del Servei de Carreteres de Barcelona, Daniel Gallego, va comunicar a l'Ajuntament que l’estudi acústic permetria mantenir-les, però s'ha decidit retirar les bandes sonores i que restin simplement pintades al paviment, si bé sense ressalts. La darrera setmana d’agost el Servei de Carreteres va executar l’obra, reduint considerablement el soroll a l’antic peatge.