Junts Autisme espera la cessió d’Stella Maris per a rebre ajudes

L’Ajuntament aprovarà el conveni amb l’entitat quan hagi fet el canvi d’ús de l’edifici
|

Junts Autisme continua esperant la cessió d’Stella Maris per a desenvolupar el seu projecte EVI per a la integració de joves amb autisme. De moment, al ple del passat juliol vam saber que l’Ajuntament ja és el propietari del palauet. L’alcaldessa, Annabel Moreno, va explicar que ara s’ha d’aprovar el pla d’usos, ja que l’edifici és un equipament privat. De fet, la idea és que quan això estigui llest es faci un ple extraordinari pel conveni de cessió a la fundació que podria ser aquest setembre. 


L’entitat va presentar el seu projecte als Fons Next Generation a finals de juliol, pel qual s’han demanat més de 900 mil euros. Aquesta petició de subvenció a les ajudes europees s’ha fet, per tant, sense el document de cessió. El tràmit es va fer presentant un altre document indicant la intenció de cedir el dret de superfície a l’entitat que va firmar l’alcaldessa. 

Stella maris


En un principi, s’havia anunciat que hi hauria un ple extraordinari el passat agost per tal d’aprovar aquest conveni de cessió, però no es va convocar. Aquest pas és important per a l’entitat que lamenta el nou retard. Tot i això, confien en què hi hagi celeritat en la gestió per part de l’Ajuntament davant la possibilitat que Europa pugui concedir aquesta important ajuda econòmica i reclami aquest document de cessió. 


De moment, ja es disposa de 160 mil euros del retorn de l’IRPF d’entitats que s’haurien d’executar abans de desembre, diners que també podrien córrer perill perquè no està aprovat el canvi d’ús i, per tant, no hi ha llicència d’obres. L’entitat contempla demanar una pròrroga. 


D’altra banda, les obres de la Raureta avancen a bon ritme i està previst que finalitzin a l’octubre. S’hi construirà un centre d'acolliment de menors amb una capacitat de 24 places per a menors entre 3 i 18 anys tot i que la realitat actual fa que molts d’aquests centres també hagin d’acollir infants fins a 3 anys per manca de famílies d’acollida. La cessió de la Raureta a INTRESS serà per una durada màxima de 30 anys. INTRESS es farà càrrec de tota la despesa de l'adequació i adaptació de l'edifici i els espais necessaris per poder portar a terme l'activitat. 


En el moment en què aquest centre d’acollida obri, els 40 joves migrants que acull el Casal Sant Vicenç tancarà i es traslladaran en un altre centre fora del municipi amb la meitat de l’equip professional. El centre d’Arenys de Mar és dels únics que queda a la comarca del Maresme, ja que molts dels que s’havien habilitat ja han tancat