Nova edició multitudinària de l'Ironman que acull Calella amb la participació de cinc atletes arenyencs

José Palenzuela, Olga Currius, Cristóbal Avilés, Carles Mitjà i Ferran Mitjans seran part d'una de les proves més dures del món de l'esport.
|

Fa sis mesos que no queden dorsals per la prova de demà de l'Ironman de Barcelona, una de les importants del circuit internacional, amb 85 nacionalitats diferents, buscant finalitzar una de les competicions més dures del panorama esportiu, on s'ha de començar pels 3.800 metres de natació al mar, passar a canviar el neoprè per fer 180 kilòmetres en bicicleta, com si fos una etapa d'una gran volta ciclista, començant a Calella i baixant fins a Montgat, accedint com a novetat als municipis de Vilassar i Mataró. Dues voltes per la Nacional II, per arribar a la part final, que no és una altra que acabar amb una marató de 42 kilòmetres, pujant al far de Calella i fer quatre voltes de deu mil metres fins a Pineda de Mar.


I aquesta prova realment es pot catalogar que són per a superherois, altres diran que estan bojos, però cinc atletes d'Arenys de Mar prendran part demà a l'Ironman de Calella: els debutants José Palenzuela (dorsal 895) i Olga Currius (dorsal 840), i els veterans, perquè ja han fet alguna en el passat, Cristóbal Avilés (dorsal 1778), Carles Mitjà (dorsal 898) i Ferran Mitjans (dorsal 682).


L'agenda ha pogut parlar amb Palenzuela i ha explicat una mica com s'ha preparat per arribar en les millors condicions a la prova de demà. Ell va ser intervingut quirúrgicament del menisc, i en aquell moment va prendre la decisió de participar en un Ironman. Dit i fet, entrenaments, pautes de treball, tirades llargues de preparació de les diferents disciplines, setmanes dures, altres no tant i també la importància d'una dieta a partir de la pauta realitzada per la nutricionista arenyenca Laura Lorca. Es tracta d'un element clau, ja que hi ha setmanes de més de 300 kilòmetres en bici, es pot arribar als 11.000 metres nedant i als 55 corrent.


Calella i la Nacional II s'omplirà demà d'atletes, entre ells, aquests cinc arenyencs, alguns buscant les 55 places classificatòries per l'Ironman World Championship de Hawaii, altres buscant aquest repte de finalitzar o millorar el seu temps.