La falta de manteniment causa una plaga de rates

Els veïns de Pau Costa veuen com els animals pugen als pisos
|


Rates 2

La falta de manteniment crònica que pateix el parc Fèlix Cucurull i els seus entorns ha provocat aquest estiu una greu plaga de rates que ha afectat els veïns del rial Pau Costa. Les nombroses rates s’han enfilat per les parets dels edificis i han arribat a entrar als pisos alts. Els veïns han hagut de col·locar mosquiteres o vigilar les finestres mentre ventilaven els habitatges. 


La situació va arribar a ser tant insostenible que els veïns van denunciar el cas tant a l’Ajuntament com als mitjans de comunicació. Això ha fet que Arenys hagi estat notícia als mitjans estatals en reportatges de ràdio i de televisió. 


L’Ajuntament va encarregar a l’empresa de desratització que fes una actuació intensiva per reduir la població de rates. L’empresa va trobar que al parc Fèlix Cucurull hi havia molts caus dels rosegadors i els van tapar, a més de posar-hi verí. També s’ha parlat amb els propietaris d’un solar que està a tocar del parc i on hi havia caus. 


Rates mortes pels veïns de Pau Costa


La falta de manteniment del parc Fèlix Cucurull ja va ser notícia abans de l’estiu quan els veïns van decidir desbrossar pel seu compte la zona i després de queixar-se repetidament a l’Ajuntament. Finalment, el consistori va decidir actuar, però a la vista dels fets d’aquest estiu, no va ser suficient.