L’Ajuntament negocia amb el Bisbat la compra de la pista del Cassà

La instal∙lació està en desús des de fa anys i s’utilitzaria per fer un camp de futbol 7
|

El final d’any pot portar novetats respecte a les pistes esportives de l’antiga Escola Cassà. Fa anys que aquest edifici del segle XIX, no té cap utilitat pràctica i només es va fer servir i utilitzar fa uns anys per realitzar entrenaments de futbol sala i bàsquet de les entitats arenyenques. 


Ara l’Ajuntament veu una oportunitat en el fet de poder adquirir aquesta part de pistes de la part de darrere de l’edifici aprofitant que el bisbat té la intenció de vendre i aprofitar aquest espai per portar a terme la construcció d’un camp de futbol set


Pista poliesportiva cassà  xs

Actual estat de la pista esportiva de l’edifici Cassà. Foto: Xavi Salbanyà


Aquesta demanda fa molt temps que demanen les dues entitats del futbol arenyenc, amb un Bernat Coll molt congestionat pels molts equips que tenen tant Sinera United com CF Arenys i aquest nou equipament seria una gran opció per esponjar els entrenaments de tants equips, molt semblant a la construcció de la pista coberta del Fons de les Creus. 


El consistori ja ha explorat les opcions de les possibles dimensions d’aquest camp més petit a les pistes del Cassà i es va veure que és viable poder col·locar aquest espai esportiu dedicat al futbol a l’aire Lliure. Juntament amb la resposta positiva de la viabilitat de l’espai, era moment de parlar amb la parròquia d’Arenys de Mar i amb l’advocat del Patronat Cassà, i en aquest punt també van tenir una resposta positiva i el Bisbat de Girona, propietari d’aquest espai escoltarà les propostes econòmiques. Ara mateix hi ha dues valoracions diferents, una del mateix bisbat i altre de l’arquitecte del Patronat. Però les dues parts estan d’acord en finalitzar les negociacions i el proper pas ja és tancar la reunió per parlar del preu i de la cronologia futura. 


En declaracions a L’AGENDA, l’alcaldessa Annabel Moreno creu que és una oportunitat que han d’aprofitar, ja que considera que és impossible construir un nou camp de futbol com l’actual Bernat Coll, però adquirint aquesta installació s’obre la possibilitat de construir un espai per entrenar de futbol set, connectant amb l’anella esportiva que formen Bernat Coll i Fons de les Creus pel camí de Can Quintana. 


L’altre punt és l’edifici Cassa, on comença a sortir l’opció que el Patronat vol donar viabilitat a l’edifici, qualificat d’educatiu, però fins a l’actualitat ningú l’utilitza. Arribats a aquest punt, es vol modificar el pla general per poder construir habitatge públic destinat a persones sense recursos o buscar lloguers justos, i amb els diners obtinguts, destinarlos a ajudes en educació.