El servei públic d’enterraments no tirarà endavant en aquest mandat

Ona Curto s’ofereix al govern municipal per impulsar-lo treballant des de l’oposició
|

El servei municipal d’enterrament continua sent una assignatura pendent. L’alcaldessa Annabel Moreno diu que no podrà tirar endavant aquest mandat i lamenta que en el moment de fer-se càrrec de l’àrea “no s’havia fet res” sobre aquest projecte. Moreno assegura que segueix sent una prioritat i que així va quedar plasmat en el Pla d’Actuació Municipal. 


De fet, en el darrer ple, la regidora de la CUP Ona Curto va dir que se’n sentia responsable. Va destacar que era una de les “banderes” del seu partit i va afirmar que s’havia fet un treball exhaustiu, contràriament al que va dir Moreno. Va assegurar que s’havia comprat la màquina especialitzada, es tenia les persones que durien a terme la feina, així com la dotació econòmica. Tot i així, va dir que havia estat impossible tirar-ho endavant perquè era una tema que portava ella íntegrament, ja que no hi havia cap tècnic al capdavant per treballar-ho. Per aquest motiu, va oferir-se per seguir treballant aquest tema encara que sigui des de l’oposició. 


Cementiri2a



Al cementiri de Sinera li manquen columbaris. El govern en vol construir de nous, ja que els actuals estan tots plens i hi ha llista d’espera de persones que hi voldrien col·locar les cendres dels seus familiars. En aquests moments, s’està redactant el projecte perquè pugui ser una realitat properament. La idea és que n’hi pugui haver una cinquantena més. De nínxols no es preveu construir-ne de nous, ja que encara n’hi ha de buits. 


També s’ha traslladat a la Generalitat la necessitat de reparar uns problemes estructurals que s’han detectat a la part central del cementiri i s’està treballant per tal que Arenys de Mar disposi d’una sala de vetlla civil


Arenys disposa d’un espai de dol perinatal i gestacional des del 2019. Es va plantar un roure, es va col·locar una placa i es permet col·locar estrelles de fusta a les branques amb un missatge de record pels nadons. Aquest espai, però, va quedar malmès durant el temporal Glòria i, a més, les famílies denuncien que no se’n fa un ús adequat perquè enlloc s’informa del que significa. Demanen una actuació i creuen que s’hauria de publicitar, recol·locar la placa, posar-li un nom i delimitar-lo perquè tothom pugui identificar-lo. Annabel Moreno explica que s’està treballant en un nou disseny que dignifiqui i reestructuri aquest indret fent que sigui més còmode per les famílies.