Les càmeres de l’estació multen 200 cotxes durant el primer mes

La majoria són sancions per a conductors que se salten el semàfor en color vermell
|

Les càmeres de davant l’estació de RENFE han multat uns 200 vehicles durant el mes de novembre. Les sancions s’han posat tant per aparcar a l’espai reservat a la parada de bus com per saltar-se el semàfor. Des de l’Ajuntament fan una valoració positiva del primer mes de posada en marxa d’aquest dispositiu. 


En concret, segons dades recollides a finals de novembre per la Policia Local, s’han interposat més de 100 sancions a cotxes per passar amb el semàfor en vermell i més de 80 a aquells que han estacionat a la parada del bus durant més de dos minuts, que és el temps màxim d’aturada que s’ha establert per deixar o recollir persones que van o vénen de l’estació. Malgrat aquestes xifres, des de la Regidoria de Governació apunten que s’ha reduït considerablement el número d’infractors, almenys pel que fa als que paren a la parada, ja que de mitjana n’hi havia al voltant de 80 conductors que ho feien durant el dia. Les sancions per a les dues infraccions són de 200 euros i, en el cas de saltar-se el semàfor, la retallada de 4 punts del carnet de conduir. 


Control fotogràfic NII   xs

Molts conductors no fan cas dels senyals verticals. Foto: Xavi Salbanyà


Les càmeres es van instal·lar a l’estiu i, després d’uns mesos de prova a l’espera de l’autorització de la Generalitat, van entrar en funcionament el passat 3 de novembre. El regidor Josep Maria Pruna ha explicat que les càmeres també compleixen altres funcions com sancionar els conductors que fan girs indeguts i vigilar l’entorn de l’estació de RENFE davant de qualsevol incidència que es pugui produir. 


Al marge de les càmeres, l'Ajuntament està preparant un projecte per millorar l'estacionament en sentit Barcelona i es preveu crear una zona de càrrega i descàrrega més enllà de l'actual parada d'autobús. Quan estigui operatiu aquest nou espai d'estacionament de càrrega i descàrrega és tornarà a reordenar la zona. 


D’altra banda, pel que fa mobilitat, des de principis de novembre s'han ampliat les expedicions de l'autobús que connecta els dos Arenys amb l'Hospital de Mataró. Es cobreix la franja entre les 10 i la 1 del migdia, moment en què no es disposava d'aquest servei i era una demanda dels usuaris. En parallel, els dos Arenys estan fent una enquesta per conèixer l'interès de la ciutadania per disposar d’aquest servei en horari de tarda. Des d’Arenys també hi ha dues demandes més: aconseguir que la línia de l’hospital tingui una parada que connecti amb el bus que va fins a la Universitat Autònoma de Barcelona i, per l’altra, un servei diürn de bus cap a Barcelona.