Nadal amb Tió de regal pels nascuts el 2022

Arenys es prepara per celebrar Nadal amb tot un seguit d'actes lúdics i culturals fins a la cavalcada de Reis
|

Un any més Arenys es prepara per celebrar Nadal. La festa, però, no s'entén sense les activitats en favor de La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut cardiovascular. En aquest marc, el pròxim dia 3 a partir de les 6 de la tarda, el Teatre Principal acollirà un festival de Dansa que destinarà la recaptació a aquesta acció solidària. 


El 4 de desembre, diumenge, a les 12 del migdia l’Ateneu Arenyenc acollirà un concert de Nadal de la mà del Cor l’Aixa i Adzé Cor de Cambra. La setmana següent, concretament el dia 8, se celebrarà la Mare de Déu Fumadora a diferents indrets de la vila. 


Tió   EP

D’altra banda, una de les novetats d’enguany tindrà com a protagonista el Tió. I és que el consistori obsequiarà amb un petit Tió a tots els infants arenyencs nascuts aquest 2022. L’entrega tindrà lloc el diumenge dia 11, al Calisay, poc després de la tradicional despertada del Tió. El mateix dia, també al Calisay, se celebrarà un taller per als més petits. Aquell diumenge, però a l’Ateneu Arenyenc se celebrarà el ja tradicional Torneig Nadalenc de Tenis Taula. 


El dimarts 13 de desembre, tindrà lloc a la sala Josep Maria Arnau del Calisay una conferència sobre el valor simbòlic del pessebre. Entre els dies 14, 15 i 16, els arenyencs es podran apropar al Calisay per donar menjar al Tió. La Cagada serà el cap de setmana del 17 i el 18 al pati del Calisay


El divendres 16, al Mercat Municipal, els alumnes de sisè de primària de l’Escola Sinera oferiran un concert de Nadales per recaptar fons per a La Mataró. El cap de setmana del 17 i 18 tindrà lloc a la plaça de l’Església la tradicional fira de Nadal, organitzada per l’Associació de la Fira del Solstici. El mateix diumenge també se celebrarà la Festa del Comerç organitzada per l’UBICA i la lectura dramatitzada del Poema de Nadal a l’Ateneu Arenyenc. 


Els Pastorets arrencaran el dia de Sant Esteve al Teatre dels Seràfics i es podran gaudir durant els dies 28, 30 de desembre i 7 de gener. També el dia de Sant Esteve, a partir de les 8 del vespre, l’església de Santa Maria d’Arenys serà l’escenari d’un concert d’àries i cançons de Nadal. 


L’últim dia de l’any a les 11 del matí, la plaça de l’Església acollirà la recepció de la Patgessa Reial Shiva-Ta, a qui els més menuts podran donar la carta perquè ella la lliure als Reis Mags d’Orient. La nit del 31, també a la plaça de l’Església se celebrarà la festa de Cap d’Any per donar la benvinguda al 2023. El primer de l’any s’ha organitzat, com ve sent habitual, el primer bany del 2023 a la platja de la Picòrdia. 


Ses Majestats, els Reis d’Orient arribaran a Arenys la tarda del 5 de gener. L’inici de la cavalcada serà a la part alta de la Riera. I més tard hi haurà la Nit de Naps i Cols que donarà per acabades les festes de Nadal.