Tret de sortida de la cursa electoral 2023

Junts per Arenys i ERC presenten els caps de llista i la CUP anuncia nou candidat
|

La cursa per a les eleccions municipals del pròxim mes de maig va donar el tret de sortida la setmana abans de Nadal, a cinc mesos dels comicis. Tant Junts per Arenys com ERC van presentar els seus respectius candidats en actes amb força assistència de públic i amb la participació de personalitats polítiques de cada partit.


Fors omple el Principal

El passat 16 de desembre, Junts per Arenys va omplir el Teatre Principal per presentar el cap de llista, Estanis Fors, que vol recuperar l’alcaldia. En una conversa distesa amb l’advocada Magda Oranich, va enumerar alguns punts del seu programa: l’habitatge social, l’aparcament, la seguretat, les instal·lacions esportives o l’impuls d’un espai per a la gent gran. Fors no va donar gaires detalls del programa, però va avançar alguna de les prioritats com la millora de les urbanitzacions, l’adequació de l’arxiu municipal, la instal·lació de càmeres de seguretat en diversos indrets, l’ampliació del CAP o l’impuls d’un hotel d’entitats. Sobretot, va parlar del que considera que és el principal problema que pateix Arenys de Mar: la brutícia. En aquest sentit, va advertir que el sistema de recollida selectiva porta a porta no pot funcionar si no compta amb àrees d’emergència amb contenidors. 


Estanis Presentació 2  JxA

Fors amb Oranich. Foto: Junts per Arenys. 


Junqueras presenta Moreno

Al cap de tres dies, el 19 de desembre, ERC va presentar a la seva cap de llista, l’actual alcaldessa Annabel Moreno. Moreno va anunciar els punts principals del seu programa, com ara la nova biblioteca a les Clarisses, la reforma del mercat, el foment de l’economia blava entorn del port i la creació d’un camp de futbol-7 als patis de l’escola Cassà. Durant l’acte, celebrat a la sala polivalent del Calisay, també van parlar el president de la secció local, Arnau Barangé, i la regidora Míriam Puig, que podrien ocupar uns llocs destacats a la llista d’ERC. Ambdós van destacar la feina feta per Moreno. També es van projectar dos vídeos que mostraven la seva faceta més personal. Moreno va estar acompanyada del president d’ERC, Oriol Junqueras, que va cloure la presentació amb un discurs sobre la defensa de la democràcia per vèncer la repressió.


Annabel presentació   xs

Moreno i Junqueras. Foto: Xavi Salbanyà. 



Arnau Cucurull, per la CUP

Arnau Cucurull encapçalarà la llista de la CUP. El passat 14 de desembre, el partit va fer públic el nom del cap de llista i els altres tres primers llocs. En els primers llocs de la llista l’acompanyaran l'actual regidora de la CUP Pat Sil·lah, i l'exregidor socialista Xavier Febrer. La quarta serà l'actual portaveu del partit, Ona Curto, qui a l'octubre ja va anunciar que no seria cap de llista.