Inversió a Ràdio Arenys per treure-la de la precarietat

Les parets dels estudis queien i els ordinadors estaven obsolets
|

La caiguda de part de la paret de l’estudi principal de Ràdio Arenys el passat novembre va ser la gota que va fer vessar el got de la paciència dels col·laboradors de l’emissora. El director d’El Dominical, Enric Sierra, va denunciar públicament en el seu programa l’estat de degradació i precarietat de l’emissora i va instar als grups polítics de l’Ajuntament i al consell d’administració de Ràdio Arenys perquè resolguessin la situació que perjudicava la imatge de la degana de les emissores municipals de Catalunya i impedia desenvolupar la tasca radiofònica amb dignitat.


Ràdio Arenys 4  xs


Dit i fet, l’endemà de la dura crítica, tots els partits polítics, menys la CUP, van intervenir en el ple municipal i van assegurar que es posaven a treballar per resoldre la situació. Aquella mateixa setmana es va fer una actuació d’urgència per recol·locar les parets de l’estudi i es va instal·lar la bombeta vermella de l’estudi 2 que acumulava mesos sense funcionar. També es va habilitar una partida econòmica per renovar els ordinadors de la redacció que estaven obsolets des de l’any 2014. Els aparells que han costat 3.500 euros van arribar abans de Nadal.


D’altra banda, el nou pressupost de l’emissora preveu 12.000 euros d’inversió per a renovar la insonorització dels dos estudis i 4.000 euros més per renovar els ordinadors dels dos controls tècnics. També es canviarà el sistema de rebre trucades dels oients que havia quedat obsolet i es posarà un de nou per valor de 2.000 euros. Totes aquestes millores s’han compromès per a aquest 2023.


El consell d’administració de Ràdio Arenys que no es reunia formalment des del juny passat, va trobar-se a mitjan desembre per aprovar el pressupost amb les esmentades inversions. Veus internes de l’emissora són crítiques amb el funcionament erràtic del consell d’administració, especialment per desconèixer la precària situació de la ràdio que anava pel camí de cronificar-se. Alguns dels membres admeten que la seva funció ha quedat molt qüestionada.