Equips del Sinera United juguen a Vallgorguina per la saturació d’Arenys

El camp municipal Bernat Coll ha arribat al seu límit d’ocupació pels conjunts arenyencs
|

La greu problemàtica d’instal·lacions esportives és un mal enquistat en el temps que perjudica les diferents entitats esportives d’Arenys de Mar. Després de la construcció de la nova pista coberta al Fons de les Creus per descongestionar els dos pavellons, el Bernat Coll pateix una saturació important des de fa temporades perjudicant sobre mesura als dos clubs que utilitzen aquelles instal·lacions: Club Futbol Arenys de Mar i Sinera United. El camp de futbol Bernat Coll s’ha quedat petit a causa del creixement de les dues entitats, fent difícil planificar tots els entrenaments de dilluns a divendres i l’agenda de partits del cap de setmana.


Camp de futbol  xs

El Sinera United i el CF Arenys de Mar comparteixen camp. Foto: Xavi Salbanyà. 


Aquesta temporada 2022-23, el Sinera United té vint-i-dos equips federats, i nou equips per part del C.F. Arenys, sense oblidar els diferents equips veterans que també fan ús d’aquest equipament. Tota aquesta problemàtica difícil de solucionar perquè implica construir nous equipaments, com ara la possibilitat de construir un camp de futbol-7 als terrenys de l’antiga escola Cassà, ha portat al Sinera United a buscar opcions de cara a confeccionar i encabir tots els partits del cap de setmana.


Amb tots els equips que hi ha, és impossible poder col·locar-los a tots i després de diferents trobades i reunions amb l’Ajuntament d’Arenys de Mar, veient que no es trobava cap opció viable, el club va trobar com a possibilitat disputar algun partit al camp municipal de Vallgorguina, després de veure la bona acollida del consistori del Vallès Oriental. L’acord va ser ràpid i amb bona entesa. Així doncs, va començar una roda cada cap de setmana per disputar un o dos partits al municipi, amb una distància entre Arenys de Mar i Vallgorguina d’onze quilòmetres, veient com s’anava rotant diferents equips de l’entitat arenyenca. Era l’única opció per poder encabir tots els partits, veient com el cap de setmana del 19 i 20 de novembre, el Benjamí C i Aleví B van portar a terme els seus partits davant Juventus AC i Montmeló UE respectivament al Camp Municipal de Vallgorguina.


No és la primera vegada que es troba com a única opció disputar els partits fora d’Arenys de Mar, però aquest fet deixa al descobert els problemes d’espais esportius que viu Arenys de Mar, sobretot al Bernat Coll. Sense més infraestructures, és complicat treure opcions, es fa difícil en poder créixer i repercuteix en gran manera en la qualitat i quantitat dels entrenaments. Hi ha una precarietat existent en instal·lacions, és una qüestió i dificultat que la població veu com a important i això es veu per exemple en els pocs dies d’entrenaments a la setmana per equip.