Meritòria segona posició de Catalunya al Campionat d'Espanya amb l'arenyenc Èric del Castillo

​Final perduda a Huelva en el Campionat d'Espanya de bàsquet davant la Comunitat de Madrid, en un gran campionat de l'arenyenc.
|

El jugador del Joventut de Badalona, l'arenyenc Èric del Castillo, va ser un dels dotze escollits per representar a Catalunya en el Campionat d'Espanya que es disputava a Huelva del 3 fins al 7, dia de disputa de les finals infantils i cadets. 


Una selecció catalana dirigida per un entrenador experimentat d'ACB com Salva Maldonado, es plantava a la final amb ple de victòries, guanyant els tres partits de la fase de grups davant Navarra per 65-15 y Cantabria per 74-24. Dimecres tancava davant Canàries i de nou se superava la barrera dels 50, amb victòria catalana per 78-27. Control i superioritat del combinat català amb un Èric del Castillo participatiu, però repartint minuts entre tots els membres.


A quarts de finals, davant d'Aragó, victòria per 86-54, amb el jugador d'Arenys de Mar titular i 22 minuts a pista per anotar 8 punts i agafar deu rebots; ahir, en una semifinal molt igualada, Catalunya va guanyar 69-64 a Andalusia i va tenir 25 minuts, per tenir unes estadístiques de 6 punts i dos rebots.


Image0



Quedava l'últim partit, amb una selecció de Catalunya que volia trencar una ratxa negativa de no guanyar l'or des de l'edició de 2016, i tenint un palmarès de nou ors i dotze segones posicions. A la final es trobaven els actuals campions, Madrid, un darrer partit que es disputava al Palacio de los Deportes Carolina Marín de la ciutat de Huelva, Catalunya ha perdut en un matx disputat, amb una primera part finalitzada per 35-33 pels madrilenys, que han anat ampliant fins al resultat final de 74-61. Èric del Castillo ha sigut el jugador més utilitzat per Salva Maldonado, amb 32 minuts de joc i màxim anotador català amb 14 punts, juntament amb nou rebots i dotze de valoració


El jugador d'Arenys de Mar, sorgit dels equips de base de l'Arenys Bàsquet, ara ja té la mirada en el tram final amb Joventut de Badalona, campionats de Catalunya i participació en el Campionat d'Espanya a final de curs amb el club verd-i-negre.


210712 1