L'Ajuntament comptabilitza 40 pisos ocupats a Arenys de Mar

El 30 de desembre es va desallotjar un bloc de pisos sencer al carrer del Bareu que feia més de 5 anys que estava ocupat​
|

L'Ajuntament d'Arenys de Mar té comptabilitzats 40 pisos ocupats a la vila. Segons ha avançat el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Pruna, aquesta xifra ha baixat respecte del darrer registre, quan hi havia 56 pisos ocupats. En una entrevista al programa ‘Tot a l'hora’ de Ràdio Arenys, Pruna ha explicat que constantment hi ha intents d’ocupació d’habitatges buits i, per aquest motiu, ha demanat la col·laboració ciutadana perquè s'avisi a la policia en cas d’alertar alguna actitud sospitosa.

 

WhatsApp Image 2022 12 30 at 12.06.12

El 30 de desembre passat es va desallotjar un bloc de pisos al carrer del Bareu. 


Pruna ha explicat que de totes les cases ocupades a Arenys de Mar hi ha un perfil diferenciat entre aquells ocupes socials i els ocupes delinqüencials. De fet, la Policia Local només intervé en aquells punts en què es pugui generar més conflicte, ha dit el regidor. Pel que fa al perfil de les persones que ocupen habitatges a Arenys de Mar, afirma, que aquest és molt divers. Pruna avança que d’aquí a quinze dies hi haurà una reunió de coordinació i seguiment per abordar en quin punt es troba la situació en els pisos social del Pla dels Frares i el rial de les Canalies, les dues zones considerades com a punt negre.


Desallotjament al carrer del Bareu

Durant la seva intervenció radiofònica, Pruna també ha explicat que el passat 30 de desembre es va desallotjar un bloc de pisos ocupat al carrer del Bareu. El regidor ha confirmat el desallotjament d’aquest bloc de pisos que estava ocupat des de feia més de 5 anys amb molt moviment de persones en què, en períodes puntuals, havia generat certs conflictes entre el veïnat. Explica que l’actuació de desnonament no va haver de requerir intervenció policial i es va dur a terme sense incidències. En aquests moments, s’està adequant l’edifici per tal de posar-los de nou a la venda. I és que es dona el cas que la promotora no havia pogut vendre cap dels habitatges un cop feta la construcció.