El vaixell escocès Margaret Allison torna a l'aigua després de la seva restauració a Arenys

Un centenar de persones han acompanyat aquest matí l'avarada de l'antic pesquer i aquest diumenge es podrà visitar en les jornades portes obertes
|

El vaixell de pesca escocès Margaret Alison ha tornat a l'aigua aquest matí al Port d'Arenys en un emotiu acte al qual han assistit un centenar de persones. El Margaret Alison encara no està acabat perquè falta la col·locació del motor i la fusteria interior que realitzaran els alumnes de l'Aula Oberta de l'Institut Els Tres Turons. No obstant això, la feina de recuperació del vaixell que ha dut a terme l'entitat El Moll està a punt de finalitzar. Aquest diumenge El Moll ha organitzat una jornada de portes obertes perquè els visitants puguin pujar al Margaret Allison. També estaran acompanyats d'un grup de recreació històrica de la batalla a les platges de Dunkerque durant la Segona Guerra Mundial, vestits de soldats escocesos i de vehicles militars.


Entre els assistents a l'acte d'avarada hi havia el mestre d'aixa Agustín Jordán que ha estat clau en la recuperació del Margaret Alison. Jordán ha explicat a L'Agenda que no li agrada assistir a la posada a l'aigua de vaixells que ell ha recuperat. Només ho ha fet en tres ocasions. “És un sentiment estrany. És com si deixes volar a un ocell que has tingut a casa”, ha explicat emocionat aquest artesà canari.


IMG 20230121 WA0022

El Margaret Allison a l'aigua del Port d'Arenys


Margaret Allison, és un ringer escocès construït l’any 1937 a les drassanes Weatherhead a Cockenzie, al costat d’Edimburg. La seva activitat -pesca de cèrcol- va portar-la a treballar a diversos punts de les costes d’Escòcia, Anglaterra i l'Illa de Mann. Ja retirada de la pesquera va arribar a Mallorca —a inicis dels anys 90— on es va dedicar als xàrters turístics. L’any 2000 va venir a la Costa Brava i els darrers anys ha estat al port de Premià en molt mal estat. L’estiu de 2014 va arribar al Port d’Arenys amb l’esperança de poder tornar-la a fer operativa per la navegació. Un cop recuperada es vol que sigui una peça important de les activitats culturals i turístiques relacionades amb El Moll. És un dels ringers més antics que es conserven en actiu.