La càmera de radar de davant de l'estació multava erròniament i l'Ajuntament anul·la les multes

El sistema de vigilància i sanció no respectava els dos minuts i tres i, per això, es retornaran els imports de les multes
|

La càmera de radar que controla l'aparcament a la parada del bus de davant de l'estació de RENFE ha funcionat malament des de la seva entrada en funcionament el 13 de novembre i ha multat de forma irregular als conductors que s'aturaven menys de dos minuts i tres segons, que era el temps permès.


L'Ajuntament va encendre les alarmes quan van començar a rebre moltes queixes de conductors que havien rebut les sancions malgrat que havien respectat el temps d'estacionament. El Consistori va realitzar les comprovacions i va descobrir que el sistema de videovigilància i sanció funciona de forma irregular i multa a tothom que s'atura a la parada del bus sense esperar al cap de dos minuts de permís. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha decidit suspendre el funcionament de la càmera radar, anul·lar totes les multes per estacionar a la parada del bus que s'han posat i iniciar el procediment per retornar les sancions que s'han cobrat. En canvi, les multes per saltar-se el semàfor en vermell es mantenen.


Screenshot 6

Càmera radar davant de l'estació de tren d'Arenys. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.



Segons una nota feta pública per l'Ajuntament, “l'aplicació de sanció s'ha fet un cop confirmat pels tècnics municipals que hi havia algunes deficiències en el sistema. També s’ha ordenat als serveis jurídics municipals la paralització de tots els expedients afectats”. El regidor de Governació, Josep Maria Pruna, ha explicat a L'Agenda que “s'han atès aquestes queixes i es demana disculpes a totes les persones afectades per les molèsties que ha creat aquesta situació”. A més ha indicat que es contactarà amb les persones que ja han pagat la sanció i s'informarà detalladament de com resoldre la situació.


També s’ha notificat a l’empresa que va proveir el sistema de videocàmeres l’obertura d’un expedient per determinar si s’han produït deficiències i si aquestes incorren en responsabilitats per ser depurades d’acord a dret. Els serveis jurídics municipals ja han donat ordre a l'organisme de recaptació (ORGT) que no tramiti més denuncies i s’ha de rebre resposta de com es podrà fer el procés de retorn dels imports pagats. El pròxim 3 de febrer és la data límit dels pagaments voluntaris de les primeres sancions que  van començar a arribar a les persones sancionades a finals de desembre. Aquesta circumstància fa que moltes de les persones sancionades encara no hagin liquidat la multa.