La saturació del camp de futbol no tindrà solució la temporada vinent

Anar a jugar a una població fora d’Arenys de Mar serà una possibilitat com aquest any
|

Moltes de les instal·lacions esportives d’Arenys de Mar es troben saturades, amb un camp de futbol Bernat Coll ple i amb els viatges cada cap de setmana de diferents equips del Sinera United a Vallgorguina. El fet de disputar partits a onze quilòmetres d’Arenys de Mar, que es va arribar com a única opció després de veure inviable anar a Canet de Mar o Arenys de Munt perquè no es podia pagar. Una mala planificació inicial, a causa del creixement d’equips de les dues entitats que fan ús del Bernat Coll i del gran creixement del futbol femení, va fer que aquesta saturació i manca d’instal·lacions esportives hagi forçat que es disputin partits a la població del Vallès Oriental entrant en una roda cada cap de setmana equips des d’escoleta fins a infantil, de futbol 7.


Pista del cassà

Panoràmica de la pista Cassà a on aniria un nou equipament.


Aquesta problemàtica és antiga, amb pocs moviments cercant solucions i ens trobem amb gairebé 500 jugadors que utilitzen el camp de futbol entre Sinera United i CF Arenys. Aquest creixement i manca de lloc per entrenar i jugar farà marxar en un futur pròxim jugadors cap a altres clubs de la comarca. Tot conjuntat en veure que aquest problema serà més gran durant la temporada vinent, amb diferents equips passant a categoria cadet i jugant futbol onze i tenint menys espais. En declaracions al programa ‘El Dominical’, l’alcaldessa Annabel Moreno va comentar com a opció el fet de construir un camp de futbol 7 a l’antic pati de l’escola Cassà, considerant que aquest creixement de les entitats esportives ha d’anar acompanyat d’algun nou equipament, descartant construir un camp gran, però sí veient com a viable fer servir el Cassà per construir-ne un de petit i descongestionar el Bernat Coll.


Actualment, s’ha encarregat una taxació del cost final de compra i posteriorment, es buscarà comprar i construir, considerant el lloc com a ideal i millor opció, per davant d’altres llocs de la vila, això sí, amb una inversió alta que seria al voltant dels 400.000 euros, sobretot per poder aguantar el mur del camí de Can Quintana. L’oposició no veu tan clara aquesta opció i veuen que s’iniciarà la temporada entrant encara amb més problemes. Jordi Muñiz del PSC i antic regidor d’Esports, considera que el primer gran problema de la Regidoria ha sigut el no preveure creixement i aturar-lo al moment que tocava. El segon punt és el problema de gestió amb les dues entitats. Davant d’aquest panorama, el PSC d’Arenys de Mar pensa que serà impossible tenir una nova instal·lació per al setembre.