Elecció de l'Arenyenc de l'Any 2022

​Les votacions seran presencials el cap de setmana del 18 i 19 de febrer i per correu electrònic del 13 al 17 de febrer
|

L'Associació d'Informadors d'Arenys (l'AIA), entitat que edita aquesta revista, organitza una nova edició de l'elecció de l'arenyenc de l'any. Enguany serà la setzena vegada que aquest reconeixement serà sotmès a la voluntat popular. La votació serà a la plaça de l'Església el pròxim dissabte 18 de febrer al matí de 2/4 d'11 a 2/4 de 2 i a la tarda de 5 a 8. El diumenge 19 de febrer, es podrà votar davant del C.C. Calisay al matí de 2/4 11 a 2. Del 13 al 17 de febrer es podrà votar per correu electrònic a lagenda@lagenda.cat. La iniciativa pretén reconèixer aquelles persones que a través de la seva trajectòria professional, social, cultural o d'altra mena hagin estat notícia o hagin destacat durant el darrer any 2022.


José Antonio Castelló

José Antonio Castelló   xs

Històric director de la Reial Escola d'Avicultura, tota una institució que durant anys ha acollit aprenents d’avicultors d’arreu del món a Arenys. Castelló que va ser impulsor de les Jornades Professionals d’Avicultura i les revistes Selecciones Avícolas i Cunicultura va publicar al mes de març la primera història de l’avicultura espanyola publicada en castellà.




Gemma Giménez

Gemma gimenez   xs

Va ser proclamada Pubilla de Catalunya el passat mes de novembre entre una cinquantena de candidats i candidates. Dels 57 anys d’història i proclamació de títols nacionals, Arenys de Mar ha tingut representació en tres ocasions, però mai aquest títol. Amb aquesta fita, Giménez consolida la preponderància del pubillatge arenyenc en el panorama nacional.




José Luis Montes

Jose Luis Montes   xs

Amb l’esclat de la guerra d’Ucraïna al mes de febrer, una caravana solidària d'arenyencs es va dirigir fins a la frontera d’aquell país. Els set cotxes liderats per Montes hi van dur menjar, roba i medicaments destinats a un hospital oncològic de nens, que havia de donar en mà als voluntaris que entren dins de la zona de gerra a Ucraïna. De tornada van transportar alguns refugiats. 





Marçal Oms

Marçal oms 1

Cada hivern el Teatre dels Seràfics acull el concurs de teatre amateur Premi ‘Vila d'Arenys’. El 2022 va celebrar la seva 50a edició. El certamen s’ha convertit així en el concurs d’aquesta mena més antic de Catalunya, per on passen cada any diversos grups de teatre d’arreu del país. Oms ha estat un dels puntals en l’organització del concurs durant les darreres dues dècades.





Laura Rubirola

Laura rubirola 2El 2022 ha estat el gran any de Rubirola com a productora de cinema. Si l’any anterior va rebre diversos premis internacionals pel curt ‘Vera’, enguany les produccions de ‘Suro’ i ‘Los Renglones Torcidos de Dios’ han resultat amb un èxit de públic, de crítica i amb diverses nominacions als Goya i premis, tant als Gaudí com al Festival de Cinema de Sant Sebastià.