La poda dels plataners de la Riera arriba amb tres anys de retard

​Moreno critica la manca de supervisió de les feines per part de l’anterior regidora de l’àrea Ona Curto
|

Finalment, aquest febrer va començar l’esperada poda dels arbres d’Arenys. Primer van ser les moreres de la rodalia dels Apartaments Catalunya i carrers de la urbanització Vilaplana i després es va seguir amb els plataners de la Riera. Una poda necessària que no s’havia fet els últims anys perquè no s’havia procedit a l’elaboració del plec de condicions per a la licitació de les feines que al final s’han adjudicat a l’empresa Silva, de la Garriga, per 112.330 euros.


Moreres A   xs

S'han talat les moreres del carrer de Jaume Balmes. Foto: Xavi Salbanyà. 


Després de donar diverses versions per justificar-ne els motius aquests darrers temps, l’alcaldessa, Annabel Moreno, va explicar que havia estat perquè el tècnic de Medi Ambient que havia de fer el plec havia tardat. Moreno va afirmar que els arbres de la Riera estan malalts i no es poden podar moltes vegades, però el plec fa temps que s’havia de tenir enllestit i “no es va fer”. Segons l’alcaldessa, el tècnic ha tingut molta feina els darrers temps amb la recollida selectiva, el plec de la qual va tardar més de dos anys, i la poda va quedar en segon terme. Tot plegat ha comportat problemes, sobretot per la caiguda de fulles que han omplert la Riera i la neteja de la brigada. En tot cas, però, assegura que la pròxima poda es podrà fer quan toca, ja que el nou plec és per una durada de dos anys.


A tot això, s’ha d’afegir que el tècnic no ha fet vacances els darrers anys i ara està fent tres mesos seguits, amb un permís extraordinari que ha creat polèmica i que el govern ha dit que no es tornarà a repetir. L’àrea de Medi Ambient, per tant, està durant aquest temps amb una auxiliar tècnica. Moreno critica la manca de supervisió de les feines per part de l’anterior regidora de l’àrea, Ona Curto. Entre altres coses, creu que el plec de la poda es podria haver encarregat a algú extern donat el volum de feina que ha tingut el tècnic.


Per la seva banda, Ona Curto diu que la poda s’hauria d’haver fet en dues parts durant el 2022 i que si no es va fer, va ser per qüestions econòmiques. Aquests diners van acabar a la campanya per a la recollida selectiva. Per aquest motiu, diu, l’actuació als arbres no s’ha pogut fer fins al 2023. A més, afirma que en els darrers anys s’ha retallat en la partida destinada al verd urbà i això comporta que no es puguin podar tots els arbres de la vila. Ona Curto també afegeix que a l’àrea de Medi Ambient hi ha hagut molta feina sobrevinguda en els darrers temps i, tot i que s’ha parlat amb el tècnic perquè fes les vacances a temps, no havia estat possible. En tot cas, Curto afirma que són unes vacances que s’han autoritzat quan la CUP ja no estava al govern.


Nyap municipal amb la tala de les moreres

Al retard en la poda general s’ha afegit un nyap amb la tala de les moreres del carrer de Jaume Balmes, al costat de la residència Itaca. Aquestes moreres es van podar per part municipal i una setmana després, l’empresa que farà els pisos a la zona, va talar tots els arbres i ha col·locat unes tanques ocupant tota la vorera dels carrers de Jaume Balmes i de Pompeu Fabra (foto). L’alcaldessa desconeixia aquesta operació fins que Ràdio Arenys la va advertir.