El Vòlei Arenys té possibilitats per obtenir l’anhelat ascens a Superlliga

Els arenyencs hauran de classificar-se primer entre els sis millors per a la fase final
|

Quatre temporades de treball ben fet i continuat del primer equip masculí del Club Voleibol Arenys, que dirigeix Ernesto Ossola, ha fet créixer les seves possibilitats d’un nou ascens, de deixar enrere un somni i pensar en una realitat. I ara, en aquest tram final de temporada actual, es troben en plena lluita per aconseguir una fita històrica per a la vila d’Arenys de Mar i per a l’entramat esportiu arenyenc: veure un equip verd a Superlliga 2. Entremig, una pandèmia, aturades, dificultats, però el nucli ha trobat la continuïtat i això s’ha traduït en victòries i bon joc, amb un Fondo de les Creus indispensable per veure com anaven pujant les seves opcions.


Volei b

L’equip del Club Vòlei Arenys.


Una columna vertebral semblant, amb pocs canvis, en les últimes temporades, ha fet ascendir des de Segona Catalana la temporada 19-20, categoria més baixa de l’àmbit català, fins a pujar a Primera Divisió Nacional la temporada 21-22. L’arribada de fitxatges com els argentins Juan Manuel Argüelles i Santi Sancer, a més del brasiler João Vitor Paixao, que van donar un plus de qualitat a la plantilla. Juntament amb jugadors indispensables com l’oposat Jordi Sagrera i Àlex Ferran o el punta Ferran Espriu, va fer que aquesta primera plantilla arenyenca de voleibol, són en total tretze jugadors entre líberos, centrals, puntes i oposats, pugui passar d’un somni a un objectiu clar i viable ja en aquesta mateixa temporada 2022-23.


El sistema plantejat per l’entrenador, el treball de la base, amb jugadors en dinàmica de primer equip com Relaño o Sergi Graupera, i victòries importants, ha fet que ara mateix estiguin ocupant una meritòria tercera posició, però no depenen d’ells mateixos per lluitar a accedir a la Fase Final. Sortides a Manacor i Pòrtol a Mallorca o Cierzo en Aragó, han fet guanyar punts importants, però les derrotes davant els líders Mundet, a més de Barça i Vikings Prat, fa que necessitin una derrota de l’entitat del Prat.


Tot és possible, i el club lluita realitzant esforços importants en paral·lel al bon joc que demostra aquest primer equip, a més de la bona temporada del primer equip femení de Segona Catalana i de la resta d’equips de la base. L’entitat que presideix Albert Ferran, té il·lusió per aquest ascens, per escriure un nou capítol d’aquesta història de l’esport d’Arenys de Mar, però per fer un pas més, cal que l’equipo d’Ossola guanyi a rivals claus com el Barça o Manacor i que Vikings Vòlei Prat tingui una ensopegada. Això donaria peu a bitllet per la Fase Final, accedint a ella els sis millors equips d’Espanya dels tres grups que es distribueix la Primera Divisió, tenint moltes opcions de pujar si es troben entre els sis.