Sorea perd el contenciós administratiu d'1,2 milions d'euros que reclamava a l'Ajuntament

​La concessionària filial d'AGBAR volia una compensació pel “desequilibri econòmic” del servei municipal d'aigua d'Arenys de Mar dels exercicis de 2015-2017
|

El Jutjat del contenciós administratiu número 16 de Barcelona ha sentenciat a favor de l'Ajuntament d'Arenys de Mar en el recurs presentat per la Societat General d'Aigües de Barcelona (AGBAR) per la reclamació del desequilibri econòmic als pagaments de la concessionària del servei municipal d'aigua dels exercicis de 2015-2017. Aquesta reclamació sumava d'acord amb l'estimació feta per AGBAR a 1.267.454,9 euros més els interessos legals. L'any passat AGBAR també va perdre el recurs presentat al Jutjat del Contenciós administratiu núm. 4 de Barcelona que afectava a tot uns exercicis anteriors fins a l'any 2003.


Sorea22

L'any passat AGBAR també va perdre el recurs pels exercicis anteriors fins a l'any 2003.




La sentència judicial diu que “desestima íntegrament el recurs contenciós administratiu” que va presentar AGBAR després que l'Ajuntament d'Arenys de Mar no acceptes l'estat de comptes dels anys 2015, 2016 i 2017, ni el recurs inicial que va presentar SOREA, companyia del grup AGBAR, concessionària del servei. La concessionària reclamava per pagaments pendents de l'explotació (440.727.5 euros) i pel concepte de restabliment de l'equilibri econòmic (826.727,4 euros). 


La sentència analitza les bases i el plec de clàusules d'acord amb les quals SOREA va guanyar, l'any 2001, el concurs de la gestió indirecta del servei públic d'aigua d'Arenys de Mar. Un dels arguments de la companyia concessionària era la petició d'un equilibri dels seus comptes que els havia afectat al seu negoci per haver augmentat els costos d'explotació i haver-se reduït els consums generals de la xarxa. La petició no va ser estimada des de l'Ajuntament i SOREA va presentar recurs al Tribunal contenciós administratiu amb tots els arguments que justificaven els increments de costos. Veure la sentència.