El soroll d’un local d’oci nocturn arriba a la fiscalia

​Veí, fiscalia, Policia Local i Mossos d’Esquadra s’han de posar d’acord per realitzar mesuraments de so amb aparells homologats per fer l’informe corresponent
|

Els veïns que viuen a tocar del polígon industrial de Valldegata fa tres anys que lluiten perquè es resolguin els greus problemes de soroll de música que causa el local d’oci nocturn Urban Village. Les nombroses queixes, instàncies, denúncies davant de la Policia Local, de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, de la Defensora del Vilatà i del Síndic de Greuges no han ajudat a trobar una solució i, per això, els veïns han portat el cas davant la fiscalia on s’ha admès a tràmit la denúncia.


Urban village4

Vista aèria del local d’oci del polígon industrial de Valldegata.


Ramir Coll és el veí més perjudicat i la persona que porta batallant davant totes les instàncies les molèsties que provoca el soroll del local. Coll explica que el local s’ha obert en una finca que pertany a una altra més gran i no s’ha segregat legalment per fer aquesta activitat. Malgrat que ha demanat en diverses ocasions a l’Ajuntament que li expliquin per què s’autoritza l’obertura d’un local en una finca que no està regularitzada.


Ramir Coll també reclama la realització de proves sonomètriques per comprovar el perjudici que causen la música alta de les festes que es fan al local, sobretot els caps de setmana i a l’estiu, fins a la matinada. Segons Coll i també corroborat per alguns agents de la Policia Local, la música entra fins a dins de les habitacions amb uns nivells de decibels que sobrepassen la normativa vigent. Veí, fiscalia, Policia Local i Mossos d’Esquadra s’han de posar d’acord per realitzar mesuraments de so amb aparells homologats per fer l’informe que ha demanat la fiscalia sobre aquest cas.


El regidor de Governació, Josep Maria Pruna, explica que l’Ajuntament és coneixedor d’aquest problema i que confirma que la policia local ha anat al local i a casa del veí en nombroses ocasions. Cada cop que s’ha anat s’ha fet un informe. L’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, va referir-se en el darrer ple de març a aquest cas i va indicar que, si es demostren les molèsties denunciades, podrien arribar a tancar el local.