L'AVAM impulsa l'Onada Violeta

​La iniciativa vol dotar d’espais segurs a la vila davant qualsevol incident de violència de gènere
|

Neix a Arenys de Mar el projecte ‘Onada Violeta’ que ha engegat l’Associació del Veïnat d’Arenys de Mar (AVAM), amb l’Associació Motera Catalana i l’UBICA. La vocalia de la Dona, amb Míriam Soler al capdavant ha creat aquesta xarxa per posar el focus i desemmascarar els agressors sexuals, exigint una major protecció de les víctimes: totes les dones. La iniciativa vol dotar d’espais segurs a la vila davant qualsevol incident de violència de gènere.


Onada violeta


Protocol, espais segurs lluny d’inseguretats, pedagogia i unir esforços en una lluita conjunta, en trobar un reforç de present i de futur i recolzar l’eix principal que té aquesta Onada Violeta, les dones, aplicant el projecte que està funcionant de manera molt positiva a altres poblacions, com ara Santa Coloma de Gramenet. S’han de sumar sensibilitats i un treball ferm, i aquí el treball és conjunt traçant línies paral·leles entre òrgans públics, entitats com ara l’AVAM, AMC o UBICA i altres entitats d’Arenys de Mar que han donat suport.


La presentació es va fer coincidir amb el dia de les dones, el 8 de març, a la Sala Noble del Calisay, amb la presència de Laureano Lebrero, president de l’Associació motera catalana i Daniel Vosseler, assessor jurídic, a més de Carles Esquerra, president de l’AVAM. Abans d’aquesta presentació, es va crear un grup de treball amb diferents reunions prèvies, bus-cant ara continuar amb el camí i la lluita mitjançant un treball de publicitat i de formació amb els establiments adherits de la vila. La xarxa/onada es connecta també amb els serveis professionals de policia, sanitaris, treballant cada dia de l’any per actuar en cas d’agressió o risc de patir, davant d’una situació molt preocupant, així com la seva naturalització. Davant d’aquests indicadors a l’alça, tots els subjectes han de fusionar esforços i dotar de confiança i seguretat a les dones.


Així es crearan unes premisses adients i clares, com ara les zones de confort a Arenys de Mar, llocs de seguretat i de confiança, convertint-se en espais segurs de protecció a les dones, sigui perseguida o assetjada. Aquests establiments es trobaran senyalitzats amb adhesius violetes als aparadors i la vocalia de la Dona busca exportar el model a altres municipis veïns de la zona. Aquesta onada violeta cohabitarà amb altres protocols ja existents, com ens ha comentat Míriam Soler, però tenen clar que és clau el treball de consciència, pedagogia i la unió d’esforços contra actes que no haurien d’existir.