Sebastià Górriz serà cap de la Policia Local fins que es jubili al maig

El sergent es va reincorporar el mes passat d’una baixa per malaltia
|

El govern municipal ha fet un discret pas enrere en la decisió presa el passat setembre sobre el relleu del sergent Sebastià Górriz com a cap de la Policia Local. Górriz ha tornat a mitjan març amb el mateix càrrec i estarà en aquesta posició fins a la seva jubilació prevista per a l’11 de maig, quinze dies abans de les eleccions municipals.


 multimedia images sebasxs

El sergent Sebastià Górriz. Foto: Xavi Salbanyà. 


Per tant, el relleu final es produirà un cop Górriz hagi marxat i serà els sots-cap, Juan José Martínez Ortigosa, qui assumirà la direcció del cos policial. Segons que ha pogut saber L’AGENDA de fonts municipals i policials, Górriz es va reincorporar a la feina el 7 de març passat després d’haver estat de baixa per malaltia des del setembre, quan l’alcaldessa Annabel Moreno i el regidor de Governació, Josep Maria Pruna, li van comunicar la decisió de rellevar-lo com a cap de Policia Local.


Górriz va emmalaltir arran d’aquesta decisió que no va entendre que es produís a tan pocs mesos de la seva jubilació. Tampoc comprenia l’explicació per precipitar el relleu en la figura del seu sots-cap. Segons que van explicar Moreno i Pruna, la intenció era que durant els mesos que faltaven per a la jubilació de Górriz, aquest i el seu sots-cap realitzessin una transició durant uns mesos perquè Ortigosa aprengués les dinà-miques de la nova responsabilitat. Górriz va explicar als dos càrrecs polítics que aquesta transició era innecessària perquè Ortigosa i ell han treballat plegats durant anys i els sots-cap feia de cap moltes vegades quan es rellevaven per vacances.


Finalment, la tornada a la feina de Górriz s’ha produït discretament i el regidor Pruna el va ratificar en el càrrec fins a la seva jubilació. Malgrat això, Ortigosa ha estat exercint de cap de la Policia Local durant els mesos que Górriz ha estat de baixa. Ara queda en l’aire la pretensió del govern municipal de fer un homenatge a Sebastià Górriz pels seus 43 anys de servei a Arenys, nou dels quals com a responsable policial. El fet que la jubilació coincideixi en la campanya electoral podria ajornar aquest reconeixement.