Quan arriben els dofins

​L'opinió de Bernat Salbanyà
|

Bernat2

L’anunci de les candidatures per a les eleccions municipals del mes que ve genera des de fa setmanes una gran expectació. Ara bé, en aquests comi-cis les travesses no han estat només per saber qui ocuparia la primera posició de cada partit. Sobretot pels dos partits majoritaris, Junts i ERC, les especulacions sobre qui serien els números dos han marcat la precampanya.

Plana en l’ambient un aire de final de cicle, amb el duel entre Moreno i Fors arribant a la batalla definitiva. Per a tots dos, no poder formar govern serà sinònim d’anar-se’n cap a casa, més d’hora que tard. Tampoc podem descartar que, depenent de l’aritmètica final, tots dos s’hagin de sacrificar perquè el seu partit pugui governar. Com entre Harry Potter i Voldemort, al final pot passar que perquè mori un, l’altre també hagi de morir.

En aquest context, l’elecció dels segons esdevé de vital importància. A ningú se li escapa que, arribat el moment Real i Barangé, ambdós també presidents locals, tenen totes les butlletes per ser els delfins del nou cicle que comenci.