2,7 milions d'euros dels Next Generation per a les Clarisses

​El projecte de la nova biblioteca ha estat el més puntuat entre les 1.100 propostes presentades de tota Espanya
|

L’obra de la nova biblioteca al convent de les Clarisses, ha estat el projecte més ben valorat del concurs pel finançament de projectes culturals dels fons europeus Next Generation. En concret, es tracta dels fons destinats a la rehabilitació sostenibles d'edificis públics. Amb la nova subvenció, la futura biblioteca suma un total de 5.114.428 euros de subvencions i ajuts externs, un 83% del total del finançament necessari per a construir l'equipament.


Biblioteca2


El projecte de les Clarisses i la candidatura arenyenca de finançament al fons Next Generation ha estat la primera més puntuada entre les 1.100 propostes que es van presentar de tota Espanya. L’obra de restauració del convent i el seu entorn i la construcció de la nova biblioteca de les Clarisses va ser adjudicada, al ple del passat mes de novembre, en dos lots separats per la realització de l’obra i per les instal·lacions.


Aquest passat mes de març s’han fet les reunions prèvies per l’inici de l’obra i dimarts passat, 28 de març, les empreses adjudicatàries amb els serveis tècnics municipals i la direcció d’obra, contractada per l’ajuntament, van signar l’acte de replanteig que ja dona el tret de sortida per la construcció de la nova biblioteca. El termini d’execució és calculat en 18 mesos.


Les xifres de la nova biblioteca

El total de l’obra licitada és de 5.068.906,96 (6.133.377,42 amb IVA inclòs). L’aportació del Govern d’Espanya és el total de l’ajuda sol·licitada de 2.746.217,630 euros del finançament dels fons Next Generation. L'aposta per haver fet un edifici modern i sostenible ha permès guanyar aquesta convocatòria. La Generalitat hi aporta 1,7 milions d'euros, la Diputació de Barcelona 745.000 euros i l'Ajuntament ho complementa amb 1 milió d'euros.