Els alumnes del Joan Maragall aprendran a ballar la Dansa d'Arenys

​Els tallers impartits pel Patronat de Sant Roc als alumnes de cinquè formen part d'un programa promogut per l'Adifolk i la Diputació de Barcelona
|

Els alumnes de l'Escola Joan Maragall ja han començat els tallers per aprendre a ballar la Dansa d'Arenys. Aquests tallers, impartits pel Patronat de Sant Roc, formen part d'un programa de la Diputació de Barcelona i l’entitat Adifolk per tal de difondre el folklore a Catalunya. Els tallers van dirigits als alumnes de cinquè de primària qui faran dues sessions pels tres grups participants. Aquesta setmana s’ha fet el primer taller en què s’ha explicat la història i s’ha fet un tastet d’alguns dels passos que inclou la Dansa d’Arenys.


Dansa

Un dels tallers de la Dansa d'Arenys. Foto: Adifolk. 


La Dansa d’Arenys es balla el dia de Sant Roc a la tarda, des del 1953, i des del Patronat de Sant Roc ja comencen els preparatius per la celebració del 75è aniversari de la seva recuperació el pròxim 2024. Aquests tallers han de servir perquè els joves vulguin apuntar-se en un futur per ballar-la al bell mig de la Riera. Els tallers es divideixen en dues sessions per cadascun dels grups participants. L'Escola Joan Maragall també fa altres tallers d'aquest programa de l'Adifolk i la Diputació, com ara el d'aprendre a ballar sardanes. Els alumnes en van fer una demostració en el passat 40è Aplec d'Arenys. 


IMG20230402120645aaaaa

40è Aplec de la Sardana d'Arenys. Sardana ballada per alumnes i monitors del col.legi Joan Maragall i Sinera.  Foto: XS