No s'ha presentat cap empresa per gestionar les Escoles Bressol d'Arenys de Mar

Segons el sindicat FEUSOC, la licitació del servei ha quedat deserta i una empresa ha impugnat el procés
|

Cap empresa s'ha presentat per a gestionar les escoles bressol municipals d'Arenys de Mar, tant la dels Colors com la del Maricel. El sindicat FEUSOC afirma que el procés de licitació per la gestió de les escoles bressol municipal ha quedat desert i també ha tingut una impugnació per part d’una empresa. En declaracions a Ràdio Arenys, el seu portaveu, Ernest Relaño, diu que tot plegat és una conseqüència lògica del que porten denunciant des de l’inici de l’obertura del procés: un desequilibri econòmic entre els nombres reals i els que contempla el plec de clàusules. Tot i això, el lot referent al servei de menjador de l’escola bressol sí que ha rebut ofertes.


Escola bressol   xs

L'Escola Bressol dels Colors. 


Relaño explica que la impugnació per part d’una empresa va ser el passat 24 de març i, un cop finalitzat el termini cap altre, ha optat per dur la gestió de les dues escoles bressol municipals: el Maricel i els Colors. Segons diu, aquest fet era del tot previsible, ja que des del moment en què es va publicar aquest plec de condicions va denunciar que els números que aportava eren ‘irreals’, pel fet que, per exemple, no quadrava l’equiparació de sous o una posterior.


En aquest sentit, el passat 26 de gener, el ple municipal va acordar tirar endavant la proposta de revisió d’ofici del contracte de prestació del servei de les escoles bressol. A través d'aquest procediment es vol poder actualitzar i poder fer efectiu un increment just del pagament dels serveis que ofereix la Fundació Pere Tarrés que són amb el contracte caducat i, per tant, no es poden incrementar. Des de la mateixa regidoria d'Educació es va informar que el procediment de licitació del nou contracte estava molt avançat i s'esperava poder resoldre aquesta situació irregular


Per ara, des de la regidoria d’Educació està prevista una trobada amb els partits a l’oposició per explicar quin serà el procediment que seguiran a partir d’ara. Diversos partits de l'oposició s'han posat en contacte amb el sindicat un cop publicada aquesta situació a través de les xarxes socials. El fet que no s'hagi presentat cap empresa farà que el procés s’allargui uns mesos més, perquè ara caldrà fer un estudi econòmic i una nova licitació. Tot el procediment podria allargar-se fins a principis de l’any que ve, quan una nova empresa podria fer-se càrrec del servei.