El "banc dolent" té 52 habitatges a Arenys de Mar que es podrien destinar a lloguer social

​El govern espanyol ha anunciat que la Sareb també té 37 solars on es podria acabar construint habitatge de titularitat pública
|

El govern espanyol va anunciar ahir que la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb), coneguda popularment com el “banc dolent” té 200 mil actius arreu de l'estat que van des de préstecs a promotors fins a cases. En el desglossat per municipis, l'anunci conté que a Arenys de Mar, aquesta entitat hi té 52 habitatges que es podrien destinar al lloguer social. Primer, però,  caldrà veure si aquests immobles ja estan habitats o ocupats. La Sareb també té 37 solars, 2 trasters o garatges, i un immoble terciari al municipi.  


Arenys   xs


El govern espanyol ha afirmat que posarà a disposició dels municipis i les comunitats autònomes 21 mil habitatges, per impulsar el lloguer social d’altres 14 mil immobles ja habitats i es fomentarà la construcció de 15 mil nous habitatges públics als terrenys disponibles de la Sareb. Tanmateix, no està clar encara quins habitatges entraran a formar part d’aquest pla, ni tampoc s’ha detallat qui n’assumirà les despeses ni com es gestionaran. Des de la Generalitat s’ha recordat al govern central que ja s’ha demanat diverses vegades poder gestionar aquests habitatges.


La Sareb és una empresa creada l’any 2012 pel govern del Partit Popular amb l’objectiu que adquirís els actius immobiliaris dels bancs en el moment de la crisi financera per tal d’ajudar a sanejar els seus números. De fet, la creació de la Sareb va ser una de les condicions de la Comissió Europea per tal que Espanya pogués rebre un rescat financer. L’organisme ha passat a ser públic des del 2022 quan el govern de Pedro Sánchez n’ha modificat la llei per aconseguir-ne el control.