L'Ajuntament encara no ha pagat les beques de material escolar del curs vigent

​Un 46,8% dels ajuts directes a les famílies que ja estaven concedits no es podran pagar per no estar degudament justificats
|

Les famílies que han de rebre els ajuts econòmics de l'Ajuntament d'Arenys de Mar per comprar material escolar pel curs vigent encara no han cobrat. Així, va transcendir durant el torn de preguntes del ple municipal del passat dijous, 27 d'abril, per una pregunta de la regidora de la CUP, Pat Sil·lah. En la seva resposta, el regidor de Benestar Social, Joaquim Mas, va explicar que ja s'ha fet la justificació dels ajuts per part de les famílies i la valoració per part dels tècnics de Serveis Socials. Tanmateix, això ha coincidit amb la convocatòria dels ajuts per a les colònies i crèdits de síntesi i encara no s'han efectuat els pagaments. Mas va anunciar que aviat es farà el decret per poder-ho pagar perquè ja està tot a punt un cop s'acabi la preparació de l'altra convocatòria.


Material escolar


En el torn de rèplica, Sil·lah va tornar a “donar un gomet vermell” al govern municipal per aquest assumpte, tot i que va admetre que “és un tema que tots els que som aquí hauríem de fer autocrítica”. La regidora de l'oposició va destacar que ja som gairebé al mes de maig i que les famílies ja han fet un esforç econòmic per poder anar a l'escola. Per a Sil·lah, aquest retard en els pagaments no fa més que “cronificar la situació de vulnerabilitat dels nens i nenes de classe treballadora que ja pateixen les conseqüències de la crisi econòmica i no ens ho podem permetre”. El regidor Joaquim Mas li va respondre que “voldríem anar més àgils, però la feina del dia a dia no ens ho permet. Sabem que hi ha famílies que ho esperen, però a l'administració triga tot molt”.


El regidor també va donar detalls dels imports concedits: 12.907 euros que es pagaran directament a les famílies i uns altres 7.727 a les escoles. Ara bé, també va explicar que hi ha 11.365 euros a les famílies que es van atorgar, però no es pagaran per no estar degudament justificats. Això representa un 46,8% dels ajuts directes a les famílies que finalment no es faran servir amb aquesta finalitat. En aquest sentit, Mas va anunciar que “estem estudiant la manera més pràctica per ajuntar les dues línies d'ajuts”. La idea del govern és agilitzar el procés d'acord amb les direccions de les escoles per facilitar la feina tant a les famílies, a les escoles i el mateix Ajuntament. “També estem buscant la manera que aquests diners tampoc es perdin, que la llista pugui seguir”, va dir el regidor. Ara bé, per les ajudes del curs vinent no va poder assegurar si sortiran al maig, al juny o al setembre.