Estanis Fors: “A l’oposició, la gent m’ha seguit demanant ajut”

​Entrevista al candidat a l'alcaldia per Junts per Arenys
|

Estanis Fors té 50 anys, és llicenciat en Història de l’Art i està acabant Ciències Religioses. Va ser regidor de Cultura i Acció social (2003-2007), regidor a l'oposició (2007-2011), alcalde (juny 2011 - abril 2016) i regidor a l'oposició (abril 2016 - actualitat). També és conseller comarcal des de 2019.


Estanis fors2   xs

Estanis Fors, al camp de futbol municipal. Foto: Xavi Salbanyà.


Amb quin esperit torna a presentar-se?

Arenys necessita coneixement i experiència per a la gestió dels seus reptes de present i de futur. I jo estic convençut de poder afrontar aquests reptes, amb uns excel·lents companys de candidatura. Em presento perquè vull reivindicar l’orgull de sentir-nos gent d’Arenys.


Què ha après d’estar al govern i a l’oposició?

Al govern, vaig aprendre i comprovar la responsabilitat i el compromís que significa fer d’alcalde i representar els teus veïns i veïnes, gaudint de la seva confiança i assumint que has de trobar les solucions a les seves problemàtiques. A l’oposició, he après i comprovat que la gent et segueix bus-cant perquè els ajudis, i mal-grat no disposar de les eines necessàries, he fet tot el possible per ajudar-los, fent una oposició crítica però constructiva.


Com definiria el seu equip?

Tinc un equipàs que em fa sentir un privilegiat. Tenim una combinació d’experiència i joventut amb un gran coneixement de la realitat com a vila, i amb un desig de renovació i millora permanent. Companys i companyes amb experiències professionals que seran molt útils a cada regidoria.


A la recta final del mandat l’hem vist més ‘suau’ amb el govern…

La nostra prioritat sempre ha estat Arenys, malgrat la nefasta gestió de l’actual govern municipal, els seus menyspreus i les seves desqualificacions. Des del passat estiu, el govern d’ERC es va quedar en minoria, i hauria estat fàcil fer llenya de l’arbre caigut. Però calia aprovar els pressupostos així com el que és necessari per no paralitzar la gestió municipal. Crec que era la nostra responsabilitat com a oposició i això també fa diferent ‘Junts per Arenys’.


Pot resumir el seu programa?

El podríem resumir en una vila més neta, més segura, amb més i millors equipaments culturals i esportius, amb urbanitzacions recepcionades, amb més aparcaments i amb millors condicions d’habitatge.


Estanis   xs

El cap de llista de Junts, a l'inici de la campanya electoral. Foto: Xavi Salbanyà. 


EL QÜESTIONARI

Amb qui segur no pactarà?

Amb l’actual alcaldessa.


Quina és la seva principal proposta electoral?

La neteja, a més d’impulsar la selectiva, la poda i control de rates, coloms i paneroles.


Què ha estat el millor i el pitjor del mandat?

El millor, que s’acaba. I el pitjor, les promeses incomplertes i el tracte de l’alcaldessa als ciutadans.


Quina nota del 0 al 10 posaria al mandat?

Un 3 pelat.


Qualifiqui amb un adjectiu els seus rivals?

Moreno: Imprudent, Cucurull: Tenaç, Vinyes: Imprevisible, Serradó: Accessible, Almansa: Bonhomia.


Faci la seva porra del resultat de les eleccions

JxA 7, ERC 3 o 4, PSC 2 o 3, CUP 2, AeC 1, PP 1 o 2.