Cap empresa vol gestionar les escoles bressol

​El govern corregirà el plec de clàusules en un ple el 25 de maig
|

El concurs per adjudicar la gestió d’Els Colors i el Maricel no ha despertat interès a ningú i ha quedat desert. Des del govern municipal han revisat el plec i reconeixen que, a l’apartat de despeses generals, el pressupost era “molt ajustat” i que això seria un dels motius pels quals no s’ha presentat cap empresa. Ara, s’incrementarà aquest apartat en 50.000 euros i portarà de nou a licitació per ple, just acabant la campanya electoral.


Escola bressol4

El pati de l'escola bressol Els Colors.


Des del sindicat FEUSOC han afirmat que aquesta ha estat una conseqüència “lògica” d’unes bases “mal fetes”. El seu portaveu, Ernest Relaño, va afirmar a Ràdio Arenys que des del primer dia han denunciat que hi havia un desequilibri econòmic entre els números reals i els del plec de clàusules. Entre altres aspectes, va parlar sobre l’equiparació dels sous de les treballadores. Relaño afirma que el millor hauria estat retirar la licitació en el moment en què les empreses van mostrar el seu desacord i creu que, fins a principis de l’any que ve, segurament no hi haurà una nova empresa.


Relaño també assegura que hi havia una impugnació per part d’una empresa, cosa que la regidora d’Educació nega. Míriam Puig afirma que hi ha hagut empreses que han fet preguntes i que l’única al·legació va venir per part de l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya que es desestimarà perquè estava fora de ter-mini.


Crítiques de l’oposició

Els dos partits que es van oposar a l’aprovació del plec, PSC i Arenys en Comú, també han estat crítics. Els socialistes recorden que ja van manifestar que els números que es portaven a ple no quadraven i que, fins i tot, van demanar la reti-rada del punt de l’ordre del dia per estudiar-ho, però, segons diuen, el govern no els va escoltar. Destaquen que les bases no contemplaven el compromís per millorar les condicions laborals perquè les treballadores tinguin un sou digne i aposten clarament per la municipalització del servei.


També aposten per la gestió municipal directa els comuns. Des del partit proposen que el plec contempli un augment salarial vinculat al conveni català, i no l’estatal, i que ara és un moment per fer un esforç pressupostaria per part de l’Ajuntament. Tots dos par-tits demanen celeritat, ja que la Fundació Pere Tarrés, que ara porta la gestió, ha manifestat les pèrdues econòmiques que estan tenint.


Míriam Puig reconeix que des del govern han contemplat la municipalització del servei, però que en aquests moments “no hi ha capacitat logística” a l’Ajuntament per fer-ho. Tot i això, admet que és un tema que el pròxim govern hauria d’estudiar.