S'ha mort Simon Vilar a 92 anys

​L'històric membre de la Creu Roja es va dedicar durant més de 30 anys al voluntariat i va ser l’encarregat del servei de teleassistència
|

L'històric voluntari de la Creu Roja d'Arenys de Mar i Arenyenc de l'Any 2015, Simon Vilar, s'ha mort a 92 anys. Simon Vilar Àguila va néixer a Taberno, un poblet d’Almeria, l’any 1931. Va ser el tercer d’una família de cinc germans que, per necessitat i trobar feina, va venir a Catalunya al final de la Guerra Civil, acabant per instal·lar-se a Arenys. Tenia 6 anys. Essent encara un noi, va haver de compaginar els estudis més elementals, als vespres, amb diferents feines durant el dia (pastor, tèxtil, manobre, pescador…). Totes aquestes feixugues feines durant tants anys li van passar factura a l’esquena. 


Simon

Simon Vilar, el 2016. Foto: Xavi Salbanyà. 


Després d'una vida laboral dura i exigent es va jubilar a 57 anys. Aleshores es va apuntar a la Creu Roja per ser voluntari. S'hi va dedicar durant més de 30 anys i durant dues dècades va ser l’encarregat del servei de teleassistència. Amb motiu dels 25 anys de la seva tasca va ser elegit Arenyenc de l'Any 2015 per votació popular. La seva tasca a la Creu Roja la va fer sempre de la mà de la seva esposa Clotilde Garrido (epd) amb qui formaven un duet inseparable. També va cantar en la Coral l’Esperança i participava de la colla sardanista de l'Ateneu Arenyenc. 



En motiu de la seva elecció com a Arenyenc de l'Any, L'Agenda li va fer una entrevista que podeu recuperar aquí. La Creu Roja Maresme Centre ha emès un comunicat de condol en què destaca l'actitud de Vilar “sempre amb un somriure i amb molta energia estava disposat a col·laborar per ajudar als vilatans, creient amb el poder del voluntariat”. 


La vetlla tindrà lloc avui dijous, 18 de maig, de 4 de la tarda a 9 del vespre al Tanatori d'Arenys de Mar i la cerimònia de comiat se celebrarà al mateix lloc, demà divendres, a les 10 del matí. Descansi en pau.