Junts per Arenys guanya amb la primera majoria absoluta de la història electoral a Arenys de Mar

​ERC passa dels 6 als 2 regidors però es manté com a segona força a molt poca distància de PSC i la CUP mentre Arenys en Comú i el PP aconsegueixen 1 regidor
|

Junts per Arenys ha guanyat les eleccions a Arenys de Mar amb 9 regidors, aconseguint per primera vegada la majoria absoluta en la història electoral d'Arenys de Mar. La formació liderada per Estanis Fors ha obtingut una forta pujada en vots que passa del 29,8% fa quatre anys al 42,0%. Fors ha aconseguit 538 més que fa quatre anys arribant als 2.839. Per contra, Esquerra Republicana de Catalunya que encapçala l'actual alcaldessa, Annabel Moreno, ha perdut 4 regidors dels 6 que tenia a hores d'ara. En vot els republicans passen del 26,2% dels vots del 2019 al 13,1%. En nombre absolut de vots, n'han perdut 1.136, aconseguint-ne només 887.





Sondeig

El resultat electoral. 


La tercera posició l'ha aconseguida el Partit dels Socialistes de Catalunya, que manté els 2 regidors però passa 10,4% al 12,5%.  Ramon Vinyes no ha aconseguit el tercer regidor per als socialistes que li donaven les enquestes. En nombre de vots, han arribat als 843, només 42 més que fa quatre anys. Tot i això, la CUP -que manté els 2 regidors- també ha pujat en percentatge de vot, mantenint també els dos regidors. La llista que encapçala Arnau Cucurull passa de l'11,9% fa quatre anys, al 12,0%, però ha perdut 107 vots, aconseguint-ne 809. 


En cinquena posició es manté Arenys en Comú, que en percentatge de vot, del 8,3% a l'8,9%. La candidatura de Ricard Serradó ha perdut 36 vots, arribant als 604. El Partit Popular ha recuperat la representació al consistori amb un regidor, Juanjo Almansa. Els populars han superat amb escreix el llindar de 5% que estableix la llei electoral i han arribat al 7,3%. Cal destacar que la participació ha baixat considerablement respecte de fa 4 anys, passant del 64% al 55%.